«Ου...Πατσιά...Ρα»

Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας μύθος γύρω από την κλασική μοντέρνα μουσική, που την παρουσιάζει ως ένα είδος απρόσιτο, ένα είδος μόνο για τους λίγους και εκλεπτυσμένους που μπορούν να την «καταλάβουν».

 

Είναι όντως λίγο πιο δύσκολο να την καταλάβεις, ίσως γιατί πολύ συχνά παρουσιάζεται υπό πολύ σοβαρές συνθήκες, σε «σοβαρούς» χώρους, όπου το κοινό απαρτίζεται μόνο από μουσικούς και λάτρεις του συγκεκριμένου είδους.

Γι’ αυτό και η Λουβάνα Δίσκοι, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Κύπριο συνθέτη Άντη Σκορδή, σε μια προσπάθεια να καταρρίψει αυτό το μύθο, διοργανώνει το 2nd Contemporary Series όπου θα παρουσιαστεί το έργο του «Ου...Πατσιά...Ρα!» σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιστορία που θέλει να προβληματίσει. Μια γλύπτρια που ερωτεύεται το γλυπτό της -το δημιούργημά της-, προσπαθεί να δώσει νόημα και ζωή σε αυτή τη διάσταση, αλλά παράλληλα ξέροντας πως είναι απλά ένα δημιούργημα, ζει σε δύο πραγματικότητες, τη δική μας και τη δική της.

Από τη μία στην άλλη πραγματικότητα υπάρχει μια γέφυρα, όπου σμίγουν οι ήχοι, το φως, οι μουσικοί, και τα οπτικά εφφέ και ουσιαστικά αυτή είναι η πραγματικότητα που θα ζήσει το κοινό.


Κυπριακή όπερα με δύο drum sets, ηχητικά εφφέ και τρελά visuals; Γιατί όχι.


Το κομμάτι θα εξαρτηθεί από το κοινό του, οι επαναλήψεις από τις αντιδράσεις του, ενώ η ελεύθερη διακίνηση μέσα στον συναυλιακό χώρο θα προκαλέσει μια διαφορετική εμπειρία για το κάθε άτομο.

Γιατί ελεύθερη διακίνηση; Γιατί ακριβώς όπως όταν πας να δεις μια ροκ συναυλία δεν είναι ανάγκη να είσαι καθηλωμένος σε μια θέση, έτσι και σε αυτή τη συναυλία μπορείς να έχεις στο ένα χέρι το ποτό σου και να τριγυρνάς μέσα στο χώρο για να εξερευνήσεις και να ζήσεις την συναυλία όπως θέλεις εσύ. Γιατί θέλει να ξεντύσει την παράσταση από τη σοβαρότητα που περικυκλώνει αυτό το είδος μουσικής και να την κάνει πιο προσιτή, πιο χαλαρή, όπως και ο συνθέτης της.

Σημαντικά ηλεκτρονικά στοιχεία όπως τα visuals και τα live electronics, «παντρεύονται» με δύο σοπράνο, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, ένα τρομπόνι, ένα κλαρίνο, ένα keyboard και δύο κρουστούς, στον χώρο του Εγκώμιον Πολιτιστικό Κέντρο στην Έγκωμη. Κυπριακή όπερα με δύο drum sets, ηχητικά εφφέ και τρελά visuals; Γιατί όχι;

Θα γίνουν τέσσερεις παραστάσεις, από τις 13 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, το ταξίδι θα ξεκινά στις 20.30 και ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας www.louvana.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ