Τουρίστες κρουαζιέρας και στο Λατσί

Article featured image
Article featured image

Προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας αποκτά ο Κόλπος της Πόλις Χρυσοχούς, μετά τη σημερινή άφιξη στην περιοχή του πολυτελούς κρουαζιεροπλοίο «MS EUROPA 2».

Περίπου 300 Γερμανοί κυρίως τουρίστες αποβιβάστηκαν το πρωί με βάρκες του πλοίου στην προβλήτα του λιμανιού στο Λατσί και θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως χαιρέτησε την πρώτη επίσκεψη του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο  πρόκειται για ένα καινούριο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το πλέον πολυτελές στην Ευρώπη, το οποίο έκανε το πρώτο του ταξίδι το 2013.

«Η επίσκεψη και η αποβίβαση των περιηγητών του κρουαζιερόπλοιου «MS EUROPA 2» στην περιοχή του Λατσιού είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που θα αποτελέσει την αρχή για να συμπεριληφθεί το λιμανάκι του Λατσιού στο πρόγραμμα ναυτιλιακών πρακτορείων και στα σημεία που θα επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια και θα αποβιβάζουν τους περιηγητές, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την προώθηση και την ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και θα εμπλουτίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς».

Όπως εκτιμά ο Δήμαρχος, η περιοχή με όλα τα χαρίσματα και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει μπορεί να εξελιχτεί σε ένα ελκυστικό προορισμό για το ναυτικό τουρισμό και ιδιαίτερα για την προσέλκυση στο λιμανάκι του Λατσιού κρουαζιερόπλοιων που θα δώσουν ανάσες και νέες προοπτικές στην τουριστική βιομηχανία του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ