Πώς έσωσε τη γυναίκα από το πλημμυρισμένο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ

Article featured image
Article featured image

Χωρίς δεύτερη σκέψη, Ο Γιώργος Χατζηπασχάλης έπεσε μέσα στα λασπόνερα που είχαν πλημμυρίσει το υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ιλιον την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της νεροποντής που έπληξε την Αττική, για να σώσει μία γυναίκα που παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο και εγκλωβίστηκε στο πάρκινγκ.

Οι δραματικές στιγμές

Καθώς ο 47χρονος Γιώργος Χατζηπασχάλης  βρισκόταν στο γυμναστήριο όπου εργάζεται, συνειδητοποίησε ότι το δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ του καταστήματος, που χρησιμοποιούν και τα μέλη του γυμναστηρίου, άρχιζε να πλημμυρίζει.

Πήγαν με ακόμη δύο συναθλητές του να πάρουν τα αυτοκίνητά τους «Οταν έφτασα με τα κλειδιά, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα στα αυτοκίνητα. Γι' αυτό ανεβήκαμε προς το -1. Ημασταν 6 άτομα συνολικά και ο μόνος τρόπος να βγούμε ήταν να δεθούμε σαν ανθρώπινη αλυσίδα» ανέφερε στο «Έθνος».  

«Σχεδόν είχα φτάσει έξω, όταν είδα μια γυναίκα να παρασύρεται από το νερό. Ο γιος της άρχισε να φωνάζει "βοήθεια", επειδή η μητέρα του δεν ήξερε κολύμπι. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Όπως ήμουν, μπήκα μέσα...».

Πηδούσε σαν τον Ταρζάν για να βγουν από τα νερά

«Βρήκα τη γυναίκα να κρατιέται από μια κολόνα, κρατήθηκε από την μπλούζα μου και προσπάθησα να κρατηθώ από τους αλουμινένιους σωλήνες, όμως αυτοί λύγιζαν. Το νερό ανέβαινε διαρκώς. Μέσα στο πάρκινγκ ήμασταν μόνο εγώ, η γυναίκα και το νερό. Τελικά είδα πως έτσι δεν θα φύγουμε και γυρίσαμε πίσω. Πιάστηκα από τους κόκκινους σωλήνες της πυρόσβεσης και πήδαγα σαν τον Ταρζάν για να βγούμε έξω. Ολο αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά. Μόλις βγήκαμε, το νερό έφτασε ως το ταβάνι».

Η 50χρονη γυναίκα δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τον 47χρονο. «Με ευχαρίστησε χίλιες φορές. Πριν από τρεις μήνες είχε χάσει τον άνδρα της από εγκεφαλικό και αν "έφευγε" κι εκείνη, τα παιδιά της θα έμεναν μόνα», είπε ο Γιώργος.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ