Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Ατόμων - Εκδηλώσεις Accept ΛΟΑΤ

Article featured image
Article featured image

Στις 20 Νοεμβρίου τιμάται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Ατόμων. Ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους πέφτοντας θύματα τρανσφοβικού μίσους*.

Η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, με στόχο είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για τα εγκλήματα μίσους εναντίον τρανς ατόμων, στα πλαίσια της 16ης Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Τρανς, διοργανώνει σχετική σειρά εκδηλώσεων.

Τις εκδηλώσεις προλογίζει η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με τίτλο «Ποιο Σώμα;». Ένα έργο που βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από δυσφορία φύλου.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίζει ο ψυχολόγος Αχιλλέας Κουκκίδης. Μαζί του θα λάβουν μέρος στην συζήτηση ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΘΟΚ, κλινικός ψυχολόγος, δραματοθεραπευτής-συνθετικός ψυχοθεραπευτής και τακτικός διδάσκαλος στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας Άθως Ερωτοκρίτου, η συγγραφέας και βοηθός σκηνοθέτη της παράστασης Ελένη Κοσμά, η Επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας & Θεωρίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Ζέλια Γρηγορίου και η Λειτουργός του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, Ζηναϊδα Ονουφρίου.

*Το 2013, το Πρόγραμμα Καταγραφής Δολοφονιών με Θύματα Τρανς, κατέγραψε 238 δολοφονίες σ’ όλο τον κόσμο.

 

«Ποιο σώμα;»

13 Νοεμβρίου 2014, 20:30

Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά

Κρατήσεις: 77772717 & 22480300

Ο ΘΟΚ έχει παραχωρήσει για τα μέλη της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου αριθμό εισιτηρίων στη μειωμένη τιμή των €5 για τη συγκεκριμένη βραδιά.

info@acceptcy.org / 99812343

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ