«Ελεύθερη ενέργεια» από τον Γεώργιο Στάμκο

Article featured image
Article featured image

Η κυπριακή εθελοντική ομάδα ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΥΠΡΟΥ διοργανώνει τη διάλεξη με θέμα,  «Ελεύθερη ενέργεια» την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο Unesco στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ομιλητής της διάλεξης θα είναι ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας του βιβλίου «Ελεύθερη ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση», Γεώργιος Στάμκος.

Η ενεργειακή επανάσταση που θα σώσει τον πλανήτη και την ανθρωπότητα από την επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή.

Το θέμα της εκδήλωσης:

Φανταστείτε μια συσκευή μικρού μεγέθους που θα παράγει όλη τη ποσότητα του ηλεκτρισμού  που χρειάζεται το σπίτι σας, χωρίς καλώδια, λογαριασμούς και μόλυνση.

Φανταστείτε την πόλη σας χωρίς καυσαέρια, γιατί τα αυτοκίνητα θα καίνε υδρογόνο και θα αφήνουν ως κατάλοιπο σταγονίδια νερού που θα ποτίζουν ελαφρώς τους δρόμους.

Φανταστείτε τρένα, αεροπλάνα και πλοία να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες χωρίς να καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Φανταστείτε μικρούς σταθμούς, ψυχρής σύντηξης να προμηθεύουν την ενέργεια που χρειάζεται η βιομηχανία χωρίς τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος.

Φανταστείτε έναν κόσμο με μηδέν μόλυνση του περιβάλλοντος  όπου ο καθένας θα μπορεί να αντλεί ελεύθερα την ενέργεια που χρειάζεται με ελάχιστο κόστος.

Επιστημονική φαντασία; Όχι, πρόκειται για τον κόσμο της Ελεύθερης Ενέργειας τον οποίο οραματίζονται εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη μας. Από τον 19ο αιώνα πρωτοπόροι εφευρέτες, όπως ο Νίκολας Τέσλα (1856-1943) είχαν πειστεί πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ενεργειακή απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Σήμερα, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες επιστήμονες, ερευνητές και εφευρέτες ακολουθούν το παράδειγμα του Τέσλα και αγωνίζονται σκληρά για να φέρουν την Ελεύθερη Ενέργεια στον κόσμο μας. Αυτό θα είναι και το θέμα της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες: 22512401

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ