Έτσι τέλειωνε αρχικά η ταινία Pretty Woman

Αντιλαμβανόμαστε πως πολλοί φανατικοί φίλοι της ταινίας «Pretty Woman» θα σοκαριστούν και θα απογοητευτούν. Όσο, ωστόσο, κι αν πονάει, την αλήθεια οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε κατάματα.

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο της ταινίας-ορόσημο για την καριέρα της Τζούλια Ρόμπερτς, ο θυελλώδης έρωτας της Βίβιαν και του Έρντουαντ θα τέλειωνε εντελώς διαφορετικά και δεν θα είχε happy end.

Ο Έντουαρντ θα έφευγε για τη Νέα Υόρκη για χάρη της συντρόφου του και η Βίβιαν θα επέστρεφε στην πορνεία πετώντας στα σκουπίδια τα 3.000 δολάρια που της είχε δώσει ως αμοιβή ο Εντουαρντ. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «3.000»!

Η ίδια η Τζούλια είχε χαρακτηρίσει αυτό το φινάλε ως «μια σκοτεινή και καταθλιπτική ιστορία δύο φρικτών ανθρώπων. Ο ρόλος μου θα ήταν μιας γυναίκας εθισμένης στα ναρκωτικά, κακιάς, ευέξαπτης και φωνακλούς ενώ ο Eντουαρντ θα ήταν ένας πολύ πλούσιος και όμορφος μα απαίσιος άνθρωπος».

Αν και το αρχικό σενάριο άρεσε στους παραγωγούς του Χόλιγουντ, το φινάλε έπρεπε να αλλάξει.

Έτσι επελέγη η λογική της ιστορίας της Σταχτοπούτας, ενώ αναιρέθηκε από το σενάριο κάθε αναφορά σε ναρκωτικά και στη φιλενάδα του Εντουαρντ που τον περίμενε στη Νέα Υόρκη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ