H Google θέλει να μπει μέσα στο σώμα μας [για το καλό μας]

Article featured image
Article featured image

Για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών επιθυμεί να μπει μέσα στο σώμα μας η Google.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία - γίγαντας φιλοδοξεί πως μπορεί να πετύχει τη διάγνωση καρκίνου, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων νόσων, σε πολύ πιο αρχικό στάδιο απ' ότι μπορούσαν μέχρι σήμερα να διαγνωστούν.

Η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία που συνδυάζει νανοσωματίδια που θα εισχωρούν στο αίμα του ασθενή και θα ανιχνεύουν νόσους, μαζί με χρήση ενός wearable αισθητήρα.

Η κεντρική ιδέα είναι η αναγνώριση ανεπαίσθητων μεταβολών στις βιοχημικές ενδείξεις του χρήστη, ώστε να ειδοποιείται εγκαίρως για τον κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Φιλοδοξία της Google είναι να παρατηρεί διαρκώς το αίμα του χρήστη εντοπίζοντας τα ίχνη του καρκίνου και επιτρέποντας έτσι την διάγνωση πολύ πριν τα φυσικά συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το πρότζεκτ που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αναπτύσσεται από το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας για θέματα υγείας της εταιρείας, Google X.

 «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε την ιατρική από θεραπευτική σε προληπτική επιστήμη», δήλωσε στο BBC ο Δρ. Conrad, ερευνητής της Google X».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ