Όμηρος των τζιχαντιστών παρηγορείται από την πίστη του στο Ισλάμ

Article featured image
Article featured image

«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μη ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω».

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το γράμμα που έστειλε τον Ιούνιο στους γονείς του ο Αμερικανός Πίτερ Κάσιγκ, εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, ο οποίος κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν να τον αποκεφαλίσουν.

Χθες Κυριακή, οι γονείς του έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του γιου τους και αποσπάσματα από το γράμμα που τους έγραψε ενώ ήταν αιχμάλωτος και στο οποίο αναφέρει ότι φοβάται να πεθάνει αλλά η πίστη του τον βοηθάει (έχει ασπαστεί το Ισλάμ).

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 26χρονος Κάσιγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία.

Οι απειλές για τη ζωή του δημοσιεύτηκαν στο βίντεο που το ISIS δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή και δείχνει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ταξιτζή.

Μια μέρα μετά, το Σάββατο, δημοσιεύθηκε και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Έντ και της Πόλα Κάσιγκ, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για την απελευθέρωση του γιου τους. Χθες ζήτησαν από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το όνομα που έχει ο γιος τους από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ: Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

«Έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που ο γιος μας ασπάστηκε το Ισλάμ», λένε προσθέτοντας ότι οι φίλοι του ισχυρίζονται ότι η πορεία του προς αυτή την κατεύθυνση είχε ξεκινήσει πριν ακόμη συλληφθεί όμηρος κι ότι ασπάστηκε το Ισλάμ εκούσια το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2013.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ