Σε νοσοκόμα το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη

Article featured image
Article featured image

Ο Ισπανός Υπουργός Υγείας, Ana Mato, επιβεβαίωσε πως μια νοσοκόμα από τη Μαδρίττη, η οποία φρόντιζε έναν ασθενή σε νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετική στον ιό.

 

Η γυναίκα συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που νοσήλευε έναν 75χρονο ιερέα ο οποίος μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη και πέθανε στις 25 Σεπτέμβρη. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που μεταδόθηκε σε άνθρωπο εκτός Δυτικής Αφρικής.

Η νοσοκόμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας παρουσιάζοντας υψηλό πυρετό και μετά από δύο εξετάσεις βρέθηκε θετική στον ιό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο του Alcorcon ενώ ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθούν στενά την εξέλιξή της και έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εκεί όπου η μόδα αφήνει πίσω της ένα βουνό από άχρηστα ρούχα, ορατό από το διάστημα

Article featured image

Στις 28 Ιουλίου, στην Πάφο, θα συμβεί κάτι πολύ ξεχωριστό

Article featured image

Άγρια ζώα από τα viral βίντεο στην εγκατάλειψη