«Εραστίς» αλά κυπριακά

Article featured image
Article featured image

Ένα απ’ τα πιο αινιγματικά έργα του νομπελίστα Άγγλου συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ, από την ομάδα «Παραπλεύρως Παραγωγές», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, ανεβαίνει στο «Wherehaus 612» στην Παλλουριώτισσα.

 

Ένα έργο που με κωμικό τρόπο θέτει την ερωτική σχέση ενός ζευγαριού στο μικροσκόπιο και γίνεται ο καθρέφτης των δικών μας σχέσεων. Με την φαντασία και την πραγματικότητα να περιπλέκονται, απ’ την παράσταση προκύπτουν ερωτήματα όπως «Πώς μπορείς να αποδεχθείς την ρουτίνα;», «Τι γίνεται όταν αρνείσαι να μεγαλώσεις;», «Τι κρύβεται στον μικρόκοσμο μιας σχέσης που δεν αφορά κανέναν άλλο εκτός απ’ τους εμπλεκόμενους;» κ.ά.

 



 

Η δράση εξελίσσεται στην Κύπρο του σήμερα και αποδίδεται στην κυπριακή διάλεκτο. Μία μορφωμένη κι άνεργη γυναίκα, ένας πογιατζιής και ό,τι άλλο κρύβεται πίσω απ’ τις κουρτίνες ενός φαινομενικά συνηθισμένου -γειτονικού;- σπιτιού.

Απ’ τη μέση συγγραφική περίοδο του Πίντερ, το έργο διαπραγματεύεται μεταξύ άλλων τις θέσεις ισχύος μέσα σε μια σεξουαλική σχέση και την επικριτική ματιά ως έχει στη σημερινή κοινωνία. Μια κοινωνία που διακατέχεται από στερεότυπα και σεξουαλικές διακρίσεις.

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Κορδάτου, Πέτρος Γιωρκάτζης και Νικόλας Αρκαδίου.

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο, 20:30 & Τετάρτη, 22:00

Χώρος: Wherehaus 612     

Επικοινωνία: 97778812, 99386327

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ