Το πρώτο SUPer πρωτάθλημα της Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, μαζική προσέλευση αθλητών και μπόλικη θετική διάθεση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, στο «The Spot», στην παραλία Σοφτάδες στο Κίτι, το παγκύπριο πρωτάθλημα SUP 2014.

 

Μετά από δύο «συναρπαστικούς» αγώνες, σε Λάρνακα και Λεμεσό, (στις 6 Ιουλίου και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα) στους οποίους συμμετείχαν 54 συνολικά αθλητές, ο αγώνας της Κυριακής αποτέλεσε τον τελικό του πρώτου πρωταθλήματος που διοργανώθηκε ποτέ για ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στην Κύπρο και στον κόσμο ολόκληρο.

Πλαστικές και φουσκωτές σανίδες, κάμποσα κουπιά, GoPro κάμερες, neon γυαλιά ηλίου, και «summertime sadness» ήχους στα decks συνέθεταν από νωρίς το πρωί το σκηνικό στην όμορφη και απόμερη παραλία της Λάρνακας.

«Είχαμε αρκετές συμμετοχές από αθλητές και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ βοηθητικές για τον σημερινό αγώνα.  Αντιμετωπίσαμε μόνο λίγο μετωπικό άνεμο στο πρώτο σκέλος της διαδρομής, με μία ένταση μάξιμουμ 2 με 3 μποφόρ. Και του χρόνου σίγουρα!» δηλώνει με ικανοποίηση ο διοργανωτής του πρωταθλήματος και instructor στο Kitemed Kitesurfing / SUP School Παναγιώτης Κουννίδης. 

 

Στους άνδρες, πρώτος στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 14’’ τερμάτισε ο Χρίστος Σκαρπάρης που αποτελούσε και το φαβορί, με δεύτερο τον Δημήτρη Δημητριάδη και τρίτο τον Αλέξανδρο Διογένους.

Στην κατηγορία 4 χλμ με σκάφος 12,6” επικράτησε το επίσης φαβορί Κώστας Συμεωνίδης ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Σέργιος Σεργίου και τρίτος ο Μάριος Δημητρίου.

Στο «Fun Race» των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Χάρης Αναστασίου, δεύτερος ο Νικόλας Περατικός και τρίτος ο Τζορτζ Κλινάκης.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 14’’ τον αγώνα και το πρωτάθλημα κέρδισε η Φωτεινή Μηνά ενώ στην κατηγορία 4 χλμ με σκάφος 12,6” πρώτη η Maria Walenber, δεύτερη η Ελευθερία Χρυστοδούλου και τρίτη η Κοραλία Στεργίδη.

Σε ό,τι αφορά στους παίδες, την πρώτη θέση στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 14’’, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στο μεγάλο ελληνικό τελικό στον Ισθμό της Κορίνθου, κέρδισε ο Λουκάς Βασιλείου ενώ Κωνσταντίνος Δημητρίου και  Αθηνόδωρος Χρυσάνθου ακολούθησαν ως δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Τέλος, πρώτος στην κατηγορία Παίδες 4 χλμ με σκάφος 12,6” τερμάτισε ο Ζάχος Κουμουδίου ενώ στο «Fun Race», τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Νικόλας Μαυρομιχάλης, Χάρης Αντρέου και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης.  Αξίζει να σημείωθει η συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα, του νεαρότερου SUPer, του 8 χρονου Σάββα Δαμάλης ο οποίος με την συμμετοχή του στο «Sprint Race» έκλεψε τις εντυπώσεις.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους, πραγματοποιήθηκε «Sprint Race» στο οποίο μπορούσε να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου, ηλικίας και φύλου ή συμμετοχής στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι νικητές που εξασφάλισαν  τη συμμετοχή στο μεγάλο ελληνικό τελικό του 4ου Hellenic SUP CUP2014, τον Διάπλου του ιστορικού Ισθμού της Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 είναι

1.        Χρίστος Σκαρπάρης – 4km 14’ 0”

2.        Κώστας Συμεωνίδης - 4km 12’ 6”

3.        Φωτεινή Μηνά - 4km 14’ 0”

4.        Maria Walenber - 4km 12’ 6”

5.        Λουκάς Βασιλείου - 4km 14’ 0”

6.        Ζάχος Κουμουδίου - 4km 12’ 6”

 

Για τα αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε εδώ

 

Δείτε το βίντεο του περασμένου αγώνα εδώ και μείνετε συντονισμένοι για το βίντεο του τελικού!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ