Window shopping με δόσεις πολιτισμού [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Τι γυρεύουν μια ελιά, ένα κομμάτι μάρμαρο, δυο καλάθια με κουκούλια, μια αγκαλιά καλαμιές, μια παλέτα με τούβλα, ένας μικρός νερόμυλος και μια ελιόπετρα στο κέντρο της Αθήνας;

Απλό. Ταξίδεψαν ως εκεί από τα Μουσεία του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς) για να «δανείσουν» την παραγωγική τους ιστορία.

 

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, 7 μουσεία παραγωγικής ιστορίας ζωντανεύουν στις βιτρίνες του Attica.

Πάντως, είναι πολύ ωραίο τα μουσεία να βρίσκουν τρόπους να βγαίνουν έξω… για να έρθουν στον κόσμο. Εξάλλου, το ξέρουμε από πρώτο χέρι, λόγω και της ωραίας ενέργειας του Δήμου Λευκωσία με την δράση «Λευκωσία - Ένα Ανοικτό Μουσείο», όπου στην ουσία, από τον περασμένο Μάιο, 14 μουσεία της πρωτεύουσας βγήκαν σε δρόμους και πεζοδρόμια μέσω μεγάλων αφισών, στους πιο πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους.

Όπως στη Λευκωσία, έτσι και στην Αθήνα, ο κόσμος κοντοστέκεται και χαζεύει. Παίρνει δόσεις πολιτισμού έστω και με αυτό τον τρόπο. Εξάλλου, δε λέμε ότι ο πολιτισμός είναι αυτό που καθορίζει την ταυτότητα ενός λαού; Οπότε, ειδικά σε τέτοιες περιόδους που αρκετοί από εμάς μια κρίση ταυτότητας την έχουμε πάθει, τέτοιες ενέργειες τις εισπράττουμε τουλάχιστον ως ευεργετικές έως και λυτρωτικές.

Κάνε ένα ταξίδι στην παραγωγική ιστορία της Ελλάδας μέσω του πιο κάτω βίντεο ή ακόμα καλύτερη με μια βόλτα στις βιτρίνες του Attica στο City Link εάν και εφόσον θα βρεθείς στην αθηναϊκή πρωτεύουσα ως τις 15 του μήνα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ