Δημιουργίες με πηλό

Article featured image
Article featured image

«Πηλός: [Aνά]πλαση», έτσι τιτλοφορείται η ομαδική έκθεση κεραμικής που πρόκειται να παρουσιάσουν στο Lellos Art Point στη Λεμεσό 6 καλλιτέχνες.

Οι Αναστασία Λ. Ονησιφόρου, Αντρέας Κάττος, Άντρη Ιωνά, Κούλα Κάλβαρη, Σουζάνα Πετρή, Χριστίνα Κ. Γκιούστη, επικεντρώνονται πάνω στον πηλό αναδεικνύοντας την ποιότητα και την ποικιλομορφία της σύγχρονης κεραμικής στην Κύπρο σήμερα.

Εξάλλου η κεραμική τέχνη είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στον τοπικό πολιτισμό, που οι καλλιτέχνες διερευνούν νέες έννοιες και ερμηνείες, δημιουργώντας ένα διάλογο ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο.

Η αντίληψη για την παράδοση της κεραμικής τέχνης, καθώς και η προσπάθεια αναπροσαρμογής μακριά από αυτές τις παραδόσεις, είναι εξίσου ορατές σε αυτό το σύνολο έργων.

Ο πηλός, όταν αναπλάθεται από ανθρώπινα χέρια αποκτά όχι μόνο μια καινούρια μορφή, αλλά και αλλιώτικα νοήματα. Μορφοποιείται έτσι ώστε να εμπλουτιστεί με νέες ιστορίες.

Η έκθεση «Πηλός: [Ανά]Πλαση» επιθυμεί να τονίσει πως η αφθονία των διαφόρων πτυχών της κεραμικής τέχνης λειτουργεί ως παράγοντας εμπλουτισμού του τομέα καθώς και ως ένα κύριο τρόπο εξέλιξης του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Δρ. Νάτια Αναξαγόρου, Προϊσταμένη Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, Lellos Art Point, Λεμεσός, 19.30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 1 Δεκεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ