Ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν πάνε γυμναστήριο

Article featured image
Article featured image

Πόσες φορές έχετε γραφτεί σε ένα γυμναστήριο, έχετε πάει μια φορά και δεν πήγατε ποτέ ξανά; Μήπως είστε από την ομάδα των γυναικών που δεν έχουν πάει ποτέ σε γυμναστήριο; Γιατί;



Έρευνα της οργάνωσης Sport England στην Βρετανία, μαρτυρά την κύρια αιτία γιατί πολλές γυναίκες δεν πατάνε ποτέ γυμναστήριο.

Το 75% των γυναικών δήλωσε πως θα έπρεπε και θα ήθελε να γυμνάζεται περισσότερο αλλά δεν περνάει ποτέ την πόρτα ενός γυμναστηρίου. Οι γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα έδωσαν πολλές διαφορετικές αιτίες. Μία όμως υπερίσχυσε. Φοβούνται πως θα τις κρίνουν οι άλλοι.

Οι φωτογραφίες πανέμορφων μοντέλων με τέλεια σώματα είναι παντού. Στις αφίσες στο δρόμο, στις διαφημίσεις στην τηλεόραση, στα περιοδικά. Η πίεση στις γυναίκες να ανταποκριθούν σε ένα συγκεκριμένο, τέλειο, μοντέλο γυναίκας είναι τεράστια. Είναι λοιπόν λογικό οι γυναίκες της διπλανής πόρτας να αισθάνονται ανασφάλεια με την εμφάνιση τους και να νομίζουν πως αν πάνε στο γυμναστήριο, οι υπόλοιποι εκεί θα τις κρίνουν αυστηρά.

Μάλιστα, αυτός ο φόβος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από εκείνον που έχουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Οι ειδικοί προτρέπουν τις γυναίκες να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μην περιμένουν να έχουν ήδη τέλειους κοιλιακούς για να επισκεφθούν το γυμναστήριο γιατί οι τέλειοι κοιλιακοί δεν γίνονται έτσι κι αλλιώς με θαύματα.

Το δεύτερο βήμα είναι να μην σκεφτόμαστε τα αρνητικά σχόλια που ίσως έχουμε ακούσει στο παρελθόν και μας αποτρέπουν, αλλά στο στόχο μας που είναι να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ