Ετοιμοθάνατος συνάντησε το σκύλο του και έζησε

Article featured image
Article featured image

Ετοιμοθάνατος σε νοσοκομείο στο Κεντάκι των ΗΠΑ συνάντησε το σκύλο του μετά από καιρό και κρατήθηκε στη ζωή.

Ο James Waden εισήχθη στο νοσοκομείο μη έχοντας πια καμία θέληση για ζωή. Από τον περασμένο μήνα η υγεία του είχε επιδεινωθεί πολύ. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε σταματήσει να τρώει κανονικά, ενώ ούτε η συναισθηματική του αστάθεια τον βοηθούσε.

Κάποια μέρα ο Τζέιμς ζήτησε να δει τον μονόφθαλμο φίλο του, τον Buba, ένα τσιουάουα που του κρατούσε συντροφιά τα τελευταία χρόνια.

Αν και οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την είσοδο ζώων στους χώρους του νοσοκομείου, οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση και επικοινώνησαν με τη φιλοζωική.

Εκείνη, που είχε δώσει τον Buba σε ανάδοχη οικογένεια μετά την εισαγωγή του Waden, μπόρεσε να βρει το σκυλάκι και να το φέρει στον πρώην αφεντικό του.

Τελικά, μια τόσο απλή συνάντηση άλλαξε όλα τα δεδομένα!

Όταν ο James είδε τον Buba χάρηκε τόσο πολύ, που φαίνεται ότι ξαναβρήκε την χαμένη του όρεξη. Παράλληλα, βελτιώθηκε πολύ και η ψυχολογία του, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σκυλάκι που είχε μελαγχολήσει μετά τον χωρισμό τους.

Φυσικά, ο Waden δεν έχει βγει εκτός κινδύνου, αφού η κατάστασή του δεν είναι σταθερή, αλλά σίγουρα ο θάνατος πλέον δεν είναι τόσο κοντά.

Μετά την αλλαγή του James, το νοσοκομείο αποφάσισε να ορίσει επισκέψεις, ώστε ο ηλικιωμένος να βλέπει τον Buba. Την ίδια στιγμή, εξετάζει και την πιθανότητα να επιτρέπει γενικά την είσοδο κατοικίδιων στον χώρο, αν οι ασθενείς επιθυμούν να τα δουν.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν γίνει αρκετές έρευνες τα τελευταία χρόνια, που αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους ασθενείς, ειδικά στη ψυχολογία τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η αλληλεπίδραση των ασθενών με τα ζώα τους βοηθά να ξεχνούν το άγχος και το στρες τους, συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας τους και αυξάνει το ηθικό τους, στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν τους νοσηλευόμενους περισσότερο στη ζωή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ