Ηλεκτρονικός... ντελιβεράς

Article featured image
Article featured image

Η απλή παραγγελία έγινε application και πέτυχε, αφού μέσα στο 2014 ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο παραγγελίες.

 

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία e-food, που σύμφωνα με τον ιδρυτή της κ. Παμίνο Κυρκίνη «έχει 1.600 παραγγελίες κάθε μέρα. Έκτοτε αναπτυσσόμαστε με έναν ρυθμό 30%-35% κάθε μήνα».

Ο στόχος για το 2015 είναι να φτάσει η εταιρεία τις 15.000-20.000 παραγγελίες την ημέρα.

Ημέρες αιχμής

Όπως και στα παραδοσιακά delivery, έτσι και στο e-food οι ημέρες που το σύστημα υπερφορτώνεται είναι συγκεκριμένες: Κυρίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται... χαμός, ενώ οι ώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για παραγγελίες είναι από τις 20.00 έως τις 23.00, όταν ποσοστό μέχρι και 40% των καταναλωτών χρησιμοποιεί την υπηρεσία. Σύμφωνα με τον κ. Κυρκίνη, η μέση παραγγελία ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Οι διατροφικές προτιμήσεις

Η εταιρεία συνεργάζεται με 2.100 σημεία λιανικής (στην πλειονότητά τους σουβλατζίδικα και πιτσαρίες) σε πάνω σε 40 πόλεις, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Για κάθε παραγγελία η εταιρεία λαμβάνει μια μικρή προμήθεια. Οπως κανείς μπορεί να υποθέσει, οι πιο συχνές παραγγελίες των καταναλωτών είναι τα σουβλάκια, οι πίτσες και τα burgers. Εσχάτως παρατηρείται και μια στροφή του κοινού στα μαγειρευτά φαγητά αλλά και στον καφέ, συμπληρώνει ο επικεφαλής του e-food. Στο μεταξύ, τα στοιχεία του e-food δείχνουν ένα διαφαινόμενο κλείσιμο της ψαλίδας στο ψηφιακό χάσμα των φύλων, καθώς οι χρήστες είναι κατά 60% άνδρες και 40% γυναίκες.

Αφήνεις και... κριτική

Μια επιπλέον διαδραστική δυνατότητα που παρέχει το e-food είναι ότι ο καταναλωτής μπορεί να γράψει κριτική για τα προϊόντα που κατανάλωσε. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιχειρήσεις «αποβλήθηκαν» από το e-food λόγω αρνητικών περιστατικών με πελάτες.

Ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία διαθέτει εισπράκτορες οι οποίοι εισπράττουν από τα συνεργαζόμενα καταστήματα τις προμήθειες του e-food, καθώς η πλειονότητα των χρηστών και των επιχειρήσεων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μετρητά.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ