Φτερά τζιαι πούπουλα στο Ασμάτιον Live [απόψε η πρεμιέρα]

Article featured image
Article featured image

H τρελή παρέα που παρακολουθήσαμε πέρσι στην παράσταση «Άντρες Γέρημοι για όλα», επιστρέφει στον πολυχώρο Asmation live, με το έργο «Φτέρα τζιαι Πούπουλα» και υπόσχεται πολύ γέλιο!

Τα «Φτερά τζιαι Πούπουλα» είναι ένα γαλλικό έργο του 1973 το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν παρουσιάστηκε. Η τεράστια αποδοχή του από το κοινό και τους κριτικούς οδήγησε και στην κινηματογραφική του μεταφορά, 3 φορές στην Γαλλία (“La Cage aux Folles”) και μια φορά στην Αμερική (“Birdcage” όπου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν αναλάβει ο Robin Williams και ο Gene Hackman ) Με την ίδια επιτυχία ανέβηκε στις θεατρικές σάλες όλου του κόσμου (στην Ελλάδα το έργο διασκευάστηκε 3 φορές σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων κάθε φορά, με σημαντικούς ηθοποιούς στο καστ όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Φαίδωνας Γιωργίτσης, ο Γιάννης Μπέζος και ο Σταμάτης Φασουλής) ενώ με την μορφή του μιούζικαλ εντυπωσίασε τους θεατές στο Broadway, στο West End και αλλού!



Η υπόθεση του έργου αφορά 2 οικογένειες που ενώ μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές, εξωτερικά είναι πολύ, μα πάρα πολύ διαφορετικές. Μια οικογένεια συντηρητικών πολιτικών πρόκειται να παντρέψει την κόρη τους με ένα νεαρό όπου έχει για πατέρα του τον Μάξιμο και για μητέρα του… τον Βαλέριο! Ναι, έχει μεγαλώσει και ανατραφεί από ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων. Το θέμα είναι πως οι συντηρητικοί γονείς της κοπέλας δεν το ξέρουν αυτό και με την πεποίθηση πως οι συμπέθεροι τους είναι ένα ζευγάρι συντηρητικών μεσοαστών όπως κι αυτοί, πηγαίνουν να τους γνωρίσουν. Οι ανατροπές, οι παρεξηγήσεις και οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη δημιουργώντας ένα ξεκαρδιστικό θέαμα για τον θεατή. Μια παράσταση που πέραν της ψυχαγωγίας έχει στόχο να δείξει την ουσιαστική σημασία της οικογένειας, της αποδοχής και της αγάπης, αξίες που θα έπρεπε να είναι η βάση μιας υγιούς και σύγχρονης πολιτείας αλλά και μιας κοινωνίας που θα σέβεται όλους και τον καθένα, φτάνει ο καθένας να σέβεται και αυτός τον εαυτό του.



Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβαν οι Χάρης Κκολός & Χρίστος Γρηγοριάδης, τις χορογραφίες η Αντιγόνη Τασουρή. Παίζουν οι Μιχάλης Μουστάκας, Χάρης Κκολός, Χρήστος Γρηγοριάδης ,Θανάσης Δρακόπουλος, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Κριστιάνα Γεωργίου, Άλκης Χρίστου, Ντόρα Μακρυγιάνη, Χρίστος Μάος, Έλενα Κλάρκ, John Ολαρίου και  Άντρεα Νικολάου.

Πρεμιέρα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, Asmation Live, Λευκωσία, 20:15. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή & Σάββατο, στις 20.15 & Κυριακή, στις 19.00. Για πληροφορίες, τηλέφωνο 70002065.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ