Συντροφιά…με τους ήρωες του Ερωτόκριτου [και το Λουδοβίκο των Ανωγείων]

Article featured image
Article featured image

Μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά... παρέα με τους ήρωες του Ερωτόκριτου, μέσα από τις μουσικές και τις εικαστικές πινελιές του Λουδοβίκου των Ανωγείων, διοργανώνεται το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στην γκαλερί 10.10 hall στην παλιά Λευκωσία, σε μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.

Δεκατέσσερις προσωπογραφίες σύγχρονων Ανωγειανών μορφών, με την υπογραφή του Λουδοβίκου των Ανωγείων, ταξιδεύουν από τα «Υακίνθεια», τα οποία έγιναν στην Κρήτη τον Ιούλιο του 2014, και έρχονται να μας «απαγγείλουν», μέσα από το βλέμμα τους, Ερωτόκριτο με τη συνοδεία της φωνής της Αλίκης Ζωγράφου, της κιθάρας του Αντώνη Μυτακίδη, της φυσαρμόνικας του Μανόλη Μπαρδάνη, της λύρας και της στάμνας του Γιώργη Κοντογιάννη και της φωνής και του μαντολίνου του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Στο πλαίσιο των εννοιών της τιμής, της φιλίας, της γενναιότητας και του κουράγιου που, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο, ξεπηδούν από το έργο του Ερωτόκριτου, ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραχωρήσει την προσωπογραφία της Αρετούσας στο Europa Donna Κύπρου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ώρα έναρης: 20.00, είσοδος: €8 με ένα ποτήρι κρασί. Πληροφορίες 99463611.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ