«Ο Κύριος και η Κυρία Ο» σκορπίζουν γέλιο στο Θέατρο Διόνυσος

Article featured image
Article featured image

Το Θέατρο «Διόνυσος» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Κύριος και η Κυρία Ο» σε σενάριο και σκηνοθεσία των Violaine Clanet και Laurent Clairet για τρεις μόνο παραστάσεις στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια παράσταση η οποία έλαβε το 1998 το Βραβείο Κοινού του οργανισμού Tournée Océane και το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Χιούμορ του Théâtre de Longjumeau.

Η ιστορία του έργου εξελίσσεται γύρω από ένα τραπέζι, όπου ένα ζευγάρι βιώνει τις συνήθειές του και την ασήμαντη καθημερινότητά του ξανά και ξανά με τους ίδιους ρυθμούς. Μεταξύ αναμονής και απογοήτευσης, τείνoυν προς μονομαχία… κωμικοί, ποιητικοί, άγριοι και άνευ ορίων. Μια μικρή ζωή με μεγάλες προσδοκίες, μια μικρή ιστορία της καθημερινής ζωής.

Αυτό το έργο, που ερμηνεύεται με χειρονομίες και σχεδόν χωρίς διαλόγους, στάζει το χιούμορ και την ποίηση σταγόνα-σταγόνα. Εγείρει, με ελαφρότητα και βαρύτητα, προβληματισμούς σχετικά με το βάρος της συνήθειας, του καθημερινού και των συμβάσεων, ενώ εξετάζει σε βάθος και χωρίς επιείκεια τους ανόητους μηχανισμούς που οδηγούν ένα ζευγάρι στο χωρισμό.

Οι συγγραφείς:

Οι Violaine Clanet και Laurent Clairet, απόφοιτοι της Σχολής Μιμοδράματος του Marcel Marceau (École Internationale de Mimodrame de Paris Marcel Marceau), προέρχονται και οι δύο από ένα είδος θεάτρου όπου η λέξη γίνεται κίνηση, από ένα θέατρο εικόνων, οπτικό, σωματικό και δραματικό ταυτόχρονα. Αντλούν την έμπνευσή τους από τις παραδόσεις της τέχνης του μίμου, αλλά και από το δυναμισμό του σύγχρονου χορού και της τέχνης του τσίρκου.

Οι συντελεστές:

Η παράσταση ανεβαίνει σε σενάριο και σκηνοθεσία: Violaine CLANET και Laurent CLAIRET. Παίζουν οι: Maria CADENAS και Laurent CLAIRET. Διεύθυνση φωτισμού: Nicolas BARRAUD. Διεύθυνση σκηνής: Nathalie HOUGAY. Φωτογραφίες: Alain CHETCUTI. Αφίσα: Hanno BAUMFELDER.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Θέατο Διόνυσος στη Λευκωσία. Εισιτήρια: 15 & 10 ευρώ. Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ