Τεστ παρθενίας για δουλειά στην αστυνομία

Article featured image
Article featured image

Οι γυναίκες που θέλουν να δουλέψουν στην αστυνομία της Ινδονησίας πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ..παρθένες.Την αλλόκοτη αυτή πρακτική του ασιατικού κράτους καταγγέλλει και χαρακτηρίζει ως εξευτελιστική η ανθρωπιστική οργάνωση «Human Rights Watch».

Η οργάνωση αναφέρει σε έκθεσή της ότι πρόκειται για μια μακροχρόνια πρακτική στην Ινδονησία, όπου η πατριαρχική δομή στις δυνάμεις ασφαλείας είναι κάτι κοινό.

Η έκθεση έγινε μετά από συνεντεύξεις με γυναίκες αξιωματικούς και με γυναίκες που έχουν κάνει αίτηση πρόσληψης σε έξι πόλεις της Ινδονησίας, οι οποίες είχαν υποστεί στη λεγόμενη εξέταση «δύο δαχτύλων» για να καθοριστεί κατά πόσο είναι άθικτος ο παρθενικός τους υμένας.

Μια ομάδα εμπειρογνώμων δήλωσε ότι αυτές οι εξετάσεις είναι άχρηστες για τον προσδιορισμό της παρθενίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδονησίας προέτρεψε τον κόσμο να «μην αντιδρά αρνητικά», συμπληρώνοντας ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενες δεν πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Σημειώνεται πως «Human Rights Watch» έχει καταγράψει παρόμοιες πρακτικές στην αστυνομία κι άλλων χωρών, όπως στην Αίγυπτο, στην Ινδία και στο Αφγανιστάν. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ