Γυρίζει τον κόσμο ξοδεύοντας 20 δολάρια τη μέρα

Article featured image
Article featured image

Ο Δανός Τόρμπγιορν Πέντερσεν, έχει ως στόχο να περάσει από όλες τις χώρες του κόσμου ξοδεύοντας μόνο 20 δολάρια τη μέρα και χωρίς να μπει σε αεροπλάνο.

 

Έχει ήδη περάσει από 65 χώρες, καθώς το ταξίδι του άρχισε τον Οκτώβρη του 2013. Μέχρι στιγμής κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή να μην μπει σε αεροπλάνο, αλλά να περάσει από χώρα σε χώρα με όποιο άλλο μέσο υπάρχει.    

Σε δηλώσεις του Πέντερσεν στο ABC είπε:


«Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να περάσει από όλες τις χώρες χωρίς να έχει μπει σε αεροπλάνο. Θέλω λοιπόν να τα καταφέρω και να μπορέσω με αυτόν τον τρόπο να πείσω κι άλλους να ταξιδέψουν με τον πιο χαμηλό προϋπολογισμό».


Μπορεί να μην έχει σκοπό να χαλάσει πολλά λεφτά και να μένει σε πολύ μικρά ξενοδοχεία, αλλά έχει και τη βοήθεια χορηγών από τη Νορβηγία.

Γράφει τις εμπειρίες του στο blog του που ονομάζει Once Upon A Saga. Στη σελίδα του στο Facebook έχει 6.000 followers. Όπως γράφει, μέχρι τώρα οι πιο τρομακτικές του εμπειρίες ήταν όταν περνούσε από τον Παναμά και πήγαινε στο Τρινιντάντ. Το σκάφος ήταν μικρό και ο καιρός όχι πολύ καλός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ