H «κανονική» Barbie έχει κυτταρίτιδα, σπυράκια και ουλές

Article featured image
Article featured image

Συχνά ακούγεται πως η Barbie δίνει στα παιδιά λάθος πρότυπα, με τις μικροσκοπικές αναλογίες της.  Τώρα όμως ήρθε μια «κανονική» έκδοσή της που δίνει απάντηση σε αυτό.

 

Ο Νικολάι Λαμ, γραφίστας και κατασκευαστής παιχνιδιών, έφτιαξε την κούκλα Lammily που απικονίζει το πώς θα ήταν η Barbie αν πραγματικά είχε τις αναλογίες του μέσου 19χρονου κοριτσιού.

Η μελαχρινή κούκλα έχει και αυτοκόλλητα με κυτταρίτιδα, φακίδες ή ακόμη και ακμή που μπορούν τα παιδιά να «προσθέσουν» στο παιχνίδι τους ουλές, ή τη δυνατότητα να κοκκινίζει.

 

Πρόκειται για κάτι που ξεκίνησε ως έργο τέχνης τον Ιούλιο του 2013, αλλά τελικά βγήκε στην αγορά αυτή την εβδομάδα. «Ο κόσμος ζητούσε μία ''κανονική Barbie'', η οποία όμως δεν υπήρχε. Για αυτό το αποφάσισα», εξήγησε ο Λαμ μιλώντας στο TIME, ενώ ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μία κούκλα Lammily μεταμορφώνεται σε Barbie, για να στείλει το μήνυμά του.

 



 

 «Ηθελα να δείξω ότι η πραγματικότητα είναι ωραία. Πολλά παιχνίδια κάνουν τα παιδιά να φαντάζονται πράγματα, αλλά γιατί να μην τους δείξουμε ότι και η πραγματική ζωή είναι υπέροχη; Δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αυτό που έχουμε», εξήγησε ο Λαμ.

Όσο για τα αυτοκόλλητα με τις ουλές- κάποιοι αντέδρασαν σε αυτά λέγοντας ότι προωθεί την οικογενειακή βία- ο σχεδιαστής της πρωτοποριακής κούκλας έδωσε τη δική του διάσταση. «Πολλά παιδιά έχουν σημάδια και ντρέπονται για αυτά».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ