Η Κύπρος από ψηλά [εικόνες & βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Αλλιώτικες κατόψεις και προσόψεις και εντυπωσιακές πανοραμικές όψεις και απόψεις. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο εισέρχονται κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση και ο βραβευμένος ερασιτέχνης φωτογράφος Ρώμος Κοτσώνης από τη Λεμεσό το κατάλαβε νωρίς. 



Με το απλό στη χρήση, όπως μου εξηγεί, τηλεχειριστήριο του, κατευθύνει το «Quadcopter» του πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και μέχρι ένα χιλιόμετρο μακριά και καταγράφει εικόνες και βίντεο για να δούμε την Κύπρο άλλως πως.

Πάνω στην τηλεκατευθυνόμενη συσκευή του Ρώμου βρίσκεται ενσωματωμένη μια Go Pro Black Plus κάμερα, η οποία είναι προγραμματισμένη καθώς πετά να αποτυπώνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα και αυτόματα τον επιθυμητό στόχο σε υψηλή ανάλυση και με το ειδικό για stabilization σύστημα.

Σύμφωνα με τον Ρώμο, το «Quadcopter» και όχι «drone» που έχει καθιερωθεί να το ονομάζουμε (το drone είναι επίσης μη επανδρωμένο σκάφος, πολύ μεγαλύτερο όμως στο μέγεθος μου διευκρινίζει) δουλεύει με μπαταρία, η οποία όταν φτάσει στο 30% της πληρότητάς της ενεργοποιείται στην κατάσταση «Return to Home», όπου η θέση «Home» είναι το σημείο απογείωσης.

«Εάν παρασυρθείς και περάσει η ώρα και δεν προσέξεις πως η μπαταρία σου πλησιάζει στο τέλος η συσκευή βγαίνει αυτόματα σε ένα ύψος που έχεις προκαθορίσει και επιστρέφει από μόνη της πίσω σε σένα».

Οι πτήσεις συνήθως έχουν διάρκεια μέχρι είκοσι λεπτά και οι χρήσεις είναι απεριόριστες.

«Μέχρι και ένα κυνηγετικό σκύλο που χάθηκε πάνω στα βουνά καταφέραμε να βρούμε με το Quadcopter».

Απολαύστε την Κύπρο από ψηλά μέσω του βίντεο και φωτογραφιών του Ρώμου, για τον οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να επικοινωνήσετε μαζί του πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το θρυλικό Βερεγγάρια

 

Καρνάγιο, Λεμεσός

 

Περιοχή Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός

 

Πλατεία Α' Δημοτικής Αγοράς, Λεμεσός

 

Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός

 

Πάφος

 

Γυμνάσιο Φανερωμένης, Λευκωσία

 

Fysko Lotus Plaza, Λεμεσός

 

Παραλία, Λεμεσός

Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα

 

Το στάδιο δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα

 

Μόλος, Λεμεσός

 

Κόλπος Ζαπάλος, Λεμεσός

 

TEΠAK, Πλατεία Πανεπιστημίου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ