Οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν, εσείς;

Article featured image
Article featured image

Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους που τους φέρνει κοντά ένα μεγάλο κοινό στοιχείο, αυτό που τους περιβάλλει. Να ενδιαφέρονται και να θέλουν να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται για αυτό. Για  το περιβάλλον, το οποίο είναι το μόνο κεφάλαιο που δεν μπορούν να μας κουρέψουν!

 

Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού έργου BioForLife, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Η αξία της κυπριακής βιοποικιλότητας από τον τουρισμό και ξενοδοχειακό τομέα» την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στο Sandy Beach Hotel στην Λάρνακα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι ξενοδόχοι της Κύπρου για την αξία της βιοποικιλότητας του νησιού και να μάθουν πως μπορούν να την αξιοποιήσουν αυτοί ως ξενοδόχοι.


Βιοποικιλότητα είναι εγώ, εσύ και ο κόσμος μας!


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού, Φίλιππος Δρουσιώτης ενημέρωσε τους ξενοδόχους πως με τον να μετατρέψουν τους κήπους των ξενοδοχείων τους σε αειφόρους θα επιφέρει σοβαρά ωφελήματα τόσο για τους ίδιους όσο και για την βιοποικιλότητα της περιοχής.  Οδηγίες για το πώς μπορεί ένα ξενοδοχείο να μετατρέψει τον κήπο του σε αειφόρο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Γιαννάκης Αγαπίου, εξήγησε στους ξενοδόχους πόσο σημαντικός είναι ο εμπλουτισμός της γαστρονομίας των ξενοδοχείων τους με κυπριακά προϊόντα. Όπως είπε ο κ. Αγαπίου «Δεν προωθούμε τα Κυπριακά προϊόντα όσο τους αξίζει, έχουμε μια τάση ξενομανίας». Υπάρχουν αμέτρητα κυπριακά εδέσματα που μπορούμε να προσφέρουμε στον ξένο, όπως χαλούμι, αναρή, κουμανταρία, ζιβανία, λούντζα, χοιρομέρι και πολλά άλλα που τα έχουμε στο περιθώριο. Ο κ. Αγαπίου εξήγησε πως με την προβολή των κυπριακών προϊόντων, προωθούμε ταυτόχρονα και την χώρα.

Κλείνοντας, η ερευνητική λειτουργός του Ιδρύματος Terra Cypria, Παναγιώτα Κουτσόφτα καθώς και η εκτελεστικός Διευθύντρια, Άρτεμης Γιορδαμλή μίλησαν στους ξενοδόχους για τον φυσικό πλούτο που έχει η Κύπρος και εξήγησαν πως η καταστροφή του θα επιφέρει παράπλευρες απώλειες και για τους ξενοδόχους. Εξήγησαν πως ο ξενοδόχος πρέπει να προστατεύει την βιοποικιλότητα και να την φιλοξενεί στο ξενοδοχείο του.     


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ