Βίντεο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Article featured image
Article featured image

Εκστρατεία ενημέρωσης για το άτμισμα (ηλεκτρονικό τσιγάρο) ξεκινά η κορυφαία ελληνική εταιρεία του είδους, NOBACCO. Στόχος της εκστρατείας να αντιμετωπίσει την καλλιέργεια του πανικού που επιχειρείται για το προϊόν και να προτρέψει τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους όλη την αλήθεια για το άτμισμα.

Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η θέση της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου ότι το άτμισμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί το παραδοσιακό κάπνισμα στους ατμιστές και με αυτό τον τρόπο να σώσει ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφορεί ένα νέο βιντεάκι που έχει βάλει... φωτιά στο διαδίκτυο και ειδικότερα στους καπνιστές ανά την χώρα. Μέσω του πρωτότυπου αυτού βίντεο η Nobacco  καλεί τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους την αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διεκδικώντας παράλληλα το δικαίωμά τους στο «άτμισμα». Η πρωτόπυπη καμπάνια κάνει έμμεση κριτική στην απουσία νομοθετικού πλαισίου αλλά και στο «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο έχει επιδοθεί μέρος των μίντια, εξισώνοντας χιουμοριστικά την νικοτίνη που περιέχεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με την (σίγουρα μικρότερη) ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται  στην γνωστή μας μελιτζάνα (!) Και αν δεν ξέρατε ότι η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη, σύμφωνα με το «The New England Journal of Medicine» το ίδιο ισχύει και για την ντομάτα αλλά και το κουνουπίδι!

Το βίντεο με τίτλο «Melitzanistas» ξεκινάει με την δήλωση «Είναι γεγονός... Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!» και ακολουθεί μπαράζ κωμικών συνθημάτων όπως «Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν...πετάξτε τις μελιτζάνες από το σπίτι!» και «Σκάνδαλο στην Κυψέλη! Τον τάιζε 25 χρόνια Ιμάμ!».

Το βίντεο πήρε φωτιά μόλις πριν από λίγες ημέρες μέσα από το Facebook και έχει τίτλο «Πανικός, η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!». Μέχρι στιγμής έχει ήδη προσελκύσει περισσότερα από 6.000 μάτια και κοντά στους 2.000 μοναδικούς επισκέπτες στο YouTube που αναζητούν πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.

Φαίνεται μάλιστα πως δημιουργήθηκε και μία σχετική ομάδα με κωδική (;) ονομασία melitzanistas που όπως διαβάζουμε ζητάει...«λύσεις και όχι ενοχή».

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής χιλιάδες χρήστες έχουν ήδη επισκεφτεί και κοινοποιήσει τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα. Μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης με την ζοφερή πραγματικότητα των εκατομμυρίων θανάτων κάθε χρόνο εξαιτίας του συμβατικού τσιγάρου, το ηλεκτρονικό κάπνισμα φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά στην ζωή μας ως ασφαλέστερο υποκατάστατο με όχημα το διαδίκτυο.  

 

Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι melitzanistas;

Εκστρατεία ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξαπλώνεται μέσω διαδικτύου

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από λίγες μόλις ημέρες όταν μία ομάδα χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου θέλησε να αναδείξει το άτμισμα ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου, μέρος μίας ολοκληρωμένης και πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από την νικοτίνη. Είχαν προηγηθεί δεκάδες μελέτες που επιβεβαίωναν το αυτονόητο: το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο από το συμβατικό καθώς δεν περιέχει πίσσα ούτε εκλύει χημικές ουσίες από την καύση. Μόλις πριν από λίγες ημέρες,  καθηγητές καρδιολογίας, βιοχημείας και φαρμακευτικής χημείας έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δηλώνουν ότι «αν το 3% των καπνιστών στρεφόντουσαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε θα σωζόντουσαν 1 εκατομμύριο ζωές σε φάσμα 20ετίας». Η ομάδα απέκτησε το όνομα melitzanistas και άνοιξε τον διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπό την ομπρέλα της γνωστής εταιρίας NOBACCO που μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινίασε νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ομάδα melitzanistas καλεί τους καπνιστές να μάθουν τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα στην ιστοσελίδα www.melitzanistas.com.














Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ