Εικόνα με ανθρώπους να αλέθονται σε μπλέντερ σε βιβλίο Δημοτικού

Article featured image
Article featured image

Ένα βιβλίο της Ε' Δημοτικού απεικονίζει μια ιδιαίτερα αιματηρή στιγμή με ανθρώπους να αλέθονται σε μπλέντερ.



Η εικόνα έχει προκαλέσει ερωτήματα, αλλά και αντιδράσεις στον κόσμο.

Η εικόνα βρίσκεται στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» στο βιβλίο με τίτλο «Ερευνώ και αποκαλύπτω» και δείχνει ανθρώπους να αλέθονται μέσα σε ένα τεράστιο μπλέντερ, ενώ, είναι εμφανή και τα σημάδια αίματος στο «σκεύος».

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου της Φυσικής και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες και προφανώς κατά λάθος, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

Για την ιστορία, αποτελεί δημιουργία του εκκεντρικού Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο.

 



 

Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην απόσυρση του βιβλίου Φυσικής της Ε’ Δημοτικού.

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Το χαρακτήρισαν ως «ένα λάθος αβλεψίας» και υποστήριξαν ότι οι διαστάσεις της εικόνας στο βιβλίο ήταν τέτοιες ώστε ήταν αδύνατον να διακρίνει κανείς τι υπήρχε στο μπλέντερ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ