550 γερμανοί στην ISIS

Article featured image
Article featured image

550 Γερμανοί έχουν φύγει από την χώρα τους προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αρχών μέχρι σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που διαθέτουμε, ο αριθμός έχει περαιτέρω αυξηθεί. Υπολογίζουμε ότι έχει ανέλθει στους περίπου 550. Πριν από κάποιες ημέρες είχαμε κάνει λόγο για 450» επισήμανε ο Μεζιέρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης χθες στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

 «Σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση» προσέθεσε ο υπουργός, που διευκρίνισε ότι αν και η πλειονότητα των υποψηφίων τζιχαντιστών που φεύγουν για τις περιοχές αυτές είναι άνδρες, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που επίσης έχουν ταξιδέψει προς τη Συρία και το Ιράκ.

Στη γερμανική επικράτεια, περίπου 230 άνθρωποι θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις αρχές ως ενδεχόμενες απειλές, περιλαμβανομένων ορισμένων για τους οποίους «δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο- κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επίσης πολύ πιθανόν- να προετοιμάζουν μία επίθεση» εκτίμησε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ