Ιρανή χορεύει ξέφρενα στο μετρό χωρίς μαντίλα [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Μια νεαρή Ιρανή, με ακάλυπτο το πρόσωπό της άρχισε να χορεύει μέσα στο μετρό της Τεχεράνης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον σεξιστικό νόμο της πατρίδας της που απαγορεύει τέτοιες εκδηλώσεις στις γυναίκες.

 

Η κοπέλα ανέβασε το βίντεο, στο λογαριασμό του Facebook «Η περήφανη ελευθερία», στον οποίο πολλές Ιρανές αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να φορούν μαντίλα.

Στο βίντεο την βλέπουμε να χορεύει ξέφρενα στο βαγόνι του μετρό της Τεχεράνης, υπό τους ήχους του «Salute» που κάνει θραύση στη Βρετανία.

Στο Ιράν υπάρχει ένας άκρως αυστηρός νόμος που δεν επιτρέπει σε γυναίκες να περπατούν χωρίς μαντίλα σε δημόσιους χώρους αλλά και να λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph το βίντεο μέχρι τώρα έχει 700 χιλιάδες likes και πάνω από τρεις χιλιάδες σχόλια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Το όριο του Γαλαξία μας ίσως έχει μόλις προσδιοριστεί

Article featured image

Πατέρας προστατεύει το μωρό του ενώ οκτώ βαγόνια περνούν από πάνω τους [ΒΙΝΤΕΙΟ]

Article featured image

DJ κατηγορείται πως σκότωσε (με τη μουσική του) 140 κοτόπουλα