Δωμάτια με θέα… στη λίμνη

Article featured image
Article featured image

Πριν αρχίσουν να πέφτουν τα χιόνια και η θερμοκρασία να κατρακυλά, τουλάχιστον όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, μια μικρή ανάπαυλα από την καθημερινότητα φαντάζει ιδανικό σενάριο.

 

Τι καλύτερο από το να γεμίσετε τις μπαταρίες σας ατενίζοντας το μπλε χρώμα της λίμνης σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνού;

Η φύση δε χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση για να επιτύχει θαύματα και αυτές οι λίμνες ανά την Ευρώπη είναι η απόδειξη.

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr παρουσιάζει πέντε πανέμορφες λίμνες με ιδανικά ξενοδοχεία για να στεγάσουν τις στιγμές σας.

 

 

 

 

Λίμνη Παμβώτιδα (Ιωάννινα)

Η μοναδική λίμνη στην Ευρώπη με κατοικημένο νησάκι στη μέση, με το νησάκι να αποτελεί το μοναδικό στον κόσμο χωρίς όνομα. Φυσικά και μιλάμε για τη λίμνη Παμβώτιδα, με τους θρύλους και τις παραδόσεις. Η λίμνη στην οποία πνίγηκε η κυρά Φροσύνη από το ζηλιάρη Αλή Πασά και η λίμνη που πρέπει καθημερινά να περάσουν οι περίπου 100 οικογένειες που κατοικούν στο νησάκι. Τα Ιωάννινα, αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους τουρίστες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και η λίμνη αποτελεί ένα από τα ορόσημα της πόλης. trivago tip: Το ξενοδοχείο Du Lac είναι χτισμένο κυριολεκτικά δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα με σχεδόν κάθε δωμάτιο να έχει θέα προς το όρος Μιτσικέλι. Ξενοδοχείο Du Lac στην trivago.





Λίμνη Μπάλατον (Ουγγαρία)

Η λίμνη Μπάλατον είναι η μεγαλύτερη της Ουγγαρίας και με μήκος 70 χιλιομέτρων κατατάσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η Ουγγαρία αποτελεί δημοφιλή προορισμό διαφυγής, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με τους περισσότερους ταξιδιώτες ωστόσο να επιλέγουν την πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Η λίμνη Μπάλατον, αποτελεί το καταφύγιο των ντόπιων για στιγμές χαλάρωσης. Το όνομα του σημαίνει βάλτος και προέρχεται από τη σλάβικη λέξη blato και παρά το μικρό μέσο βάθος της, μόνο 3.2 μέτρα, είναι μια ρηξιγενής λίμνη, δημιουργήθηκε δηλαδή πάνω από ένα αρχαίο γεωλογικό ρήγμα. trivago tip: Στη βόρεια πλευρά της λίμνης, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής με θέα από κάθε δωμάτιο που κόβει την ανάσα. Ξενοδοχείο Ramada Lake Balaton στην trivago





Λίμνη Μπλέντ (Σλοβενία)

Ηρεμία, χαλάρωση, φυσική ομορφιά, και ένα νησάκι στη μέση μια λίμνης. Η πόλη που τα συνδυάζει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Bled στη Σλοβενία. Η λίμνη χαρακτηρίζεται ως το μαργαριτάρι της Σλοβενίας και έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα του κράτους. Αποτελεί κατά παράδοση πρώτη επιλογή κυρίως των Αυστριακών ταξιδιωτών για ολιγοήμερες διακοπές καθώς και των ντόπιων. trivago tip: Το ξενοδοχείο Sava Golf όχι μόνο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, αλλά και από το κάστρο Bled και τις Άλπεις. Ξενοδοχείο Sava Golf στην trivago.  





Λίμνη Γκάρντα (Ιταλία)



Η λίμνη Γκάρντα, είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας και βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Μπρέσια και Βερόνα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σχηματίστηκε στο τέλος της εποχής των Παγετώνων. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς. Αν επιλέξετε την Βόρεια Ιταλία για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα, δίπλα στη φύση, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το πάρκο Gardaland, που υπόσχεται να μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.trivago tip: Το ξενοδοχείο Enjoy Garda, δίπλα στη λίμνη, τηρεί την υπόσχεση που φέρει το όνομα του. ΞενοδοχείοEnjoy Garda στην trivago.



 

Λίμνη Ανεσί (Γαλλία)

Η λίμνη Ανεσί, αλλιώς γνωστή και ως η μπλε λίμνη είναι η πιο καθαρή λίμνη στην Ευρώπη. Παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας και των καταδύσεων. Συνδυάζει την άγρια ομορφιά που αποζητούν οι λάτρεις των σπορ και την ίδια στιγμή προσφέρεται για ήρεμους περιπάτους μέσα στο δάσος. trivago tip: Το ξενοδοχείο LesTresoms Lake & Spa Resort υπόσχεται να κάνει κάθε όνειρο σας πραγματικότητα με την πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει. Το ξενοδοχείο Les Tresoms Lake & Spa Resort στην trivago.





Γιατί στην trivago;

Η www.trivago.gr συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον, προσφέρει 34 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Περισσότροι από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 36% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ