Πολύς ο στρατός στη γειτονιά μας

Article featured image
Article featured image

Ελλάδα και Κύπρος μαζί με την αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες μεγάλη διακλαδική άσκηση σε όλο τον χερσαία χώρο της ελεύθερης Κύπρου αλλά και στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο νότια και νοτιοδυτικά.

Στην άσκηση συμμετέχουν όλα τα διαθέσιμα μέσα της Εθνικής Φρουράς, δυνάμεις του ελληνικού στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού και μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ.

Η άσκηση είχε κρατηθεί μυστική, υπήρξαν όμως διαρροές, με το υπουργείο Άμυνας να μην έχει προβεί ακόμη σε σχετικό σχόλιο.

Ταυτόχρονα, μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Πακιστάν, θα πραγματοποιήσει από σήμερα και μέχρι τις 12 Νοεμβρίου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην άσκηση η Τουρκία θα συμμετάσχει με εννέα πολεμικά πλοία και δύο αεροσκάφη, ως απάντηση στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή.

Στην άσκηση με την επονομασία «Μαβί Μπαλίνα 14», δηλαδή «Γαλάζια Φάλαινα», η οποία θα διεξαχθεί με πραγματικά πυρά («sıcak tatbikat»), η Τουρκία θα συμμετάσχει με εννέα πολεμικά πλοία και δύο πολεμικά αεροσκάφη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ