Τα παιδιά ενημερώθηκαν, εσείς;

Article featured image
Article featured image

Το BIO FOR LIFE σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διοργάνωσαν στις 5 και 6 Νοεμβρίου την εκδήλωση με θέμα «Το φυσικό περιβάλλον και η Βιοποικιλότητα της Κύπρου» για μαθητές από 5 μέχρι 9 ετών.


Η βιοποικιλότητα είναι… εσύ, εγώ κι ο κόσμος μας!

 


Στόχος της εκδήλωσης, ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από διάφορες δραστηριότητες, τι είναι η βιοποικιλότητα της Κύπρου και ποια η αξία του περιβάλλοντος μας.

Στα περίπτερα που στήθηκαν στην αίθουσα «Πολιτιστικό κέντρο» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, φιλοξενήθηκαν σύνολο 1000 μαθητές από δημοτικά και νηπιαγωγεία της Λευκωσίας.  Κάθε περίπτερο είχε τον δικό του ρόλο στην εκδήλωση, αφού ενημέρωνε τα παιδιά για διαφορετικά θέματα όλα γύρω από το περιβάλλον.

 



 

Άτομα από το Σύνδεσμό Μελισσοκόμων Κύπρου, ενημέρωσαν τα παιδία για τον ρόλο των μελισσών. Τους έδειξαν αντικείμενα που φτιάχνονται με  μέλι και είχαν την δυνατότητα να δουν μέλισσες με μεγεθυντικό φακό.

 



 

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου εξήγησε στα παιδία πως με το να προστατεύει κάποιος τα πουλιά, προστατεύει τόσο το περιβάλλον, όσο και το μέλλον μας.

Τα παιδιά θαύμασαν επίσης  πεταλούδες από την κυπριακή ομάδα  Μελέτης Πεταλούδων, φίδια από τον Ερπετολογικό Σύνδεσμο Κύπρου, καθώς και βαλσαμωμένες χελώνες από το Τμήμα Αλιείας και θαλάσσιων Ερευνών.

 



 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, τα παιδία έφτιαξαν τις δικές τους χελώνες!

 

Το έργο του BIOforLIFE έχει στόχο να συμβάλει στην παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας. 

Συνεργάτες στο έργο είναι ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ, Ίδρυμα Terra Cypria, Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, Τμήμα Περιβάλλοντος και GrantXpert Consulting.   

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ