Γυρίσματα στο Elysium για ταινία εποχής

Το μεγαλοπρεπές κτίριο του Ξενοδοχείου Elysium στην Πάφο, στην ιστορική ταινία Decline Of An Empire.

 

Η ιστορία ενός κινηματογραφικού δράματος εποχής  το οποίο αφηγείται τη σύγκρουση ανάμεσα στον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, αναβίωσε στο επιβλητικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του Ξενοδοχείου Elysium στην Πάφο.

Πολλές από τις σκηνές της δραματικής βρετανικής ταινίας Decline Of An Empire / Katherine of Alexandria που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Ρέντγουντ γυρίστηκαν στο μεγαλοπρεπές κτίριο του Elysium, στους αριστοκρατικούς κήπους και στην πισίνα του, που αποτελεί πιστό αντίγραφο Ρωμαϊκών Λουτρών.

Στη βιογραφική ιστορική ταινία που βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους, άφησε το στίγμα του λίγο πριν πεθάνει ο θρυλικός ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ, ο οποίος υποδύθηκε τον Κορνήλιο Γάλλο, τον ποιητή του παλατιού, ο οποίος με τους στίχους του σατίρισε το θάνατο του Ιουλίου Καίσαρα, ενώ υπήρξε στενός φίλος με τον Βιργίλιο.

Η σπάνια αρχιτεκτονική βασιλικού ρυθμού, τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, οι επιβλητικές καμάρες και κολώνες, το φυσικό τοπίο και η απαράμιλλη μνημειακή ατμόσφαιρα του Elysium, αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό που ενέπνευσε τους συντελεστές της ταινίας, ώστε  να ξετυλίξουν το νήμα μιας ιστορίας γεμάτης ανατροπές και ίντριγκες…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ