«Οι κομμένες κεφαλές αποτελούν ελληνικό έθιμο»

Article featured image
Article featured image

Οι βάρβαροι αποκεφαλισμοί από τους τζιχαντιστές που δημοσιεύονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα μας σηκώνουν την τρίχα κάγκελο.

Τα κομμένα κεφάλια και η έκθεσή τους σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό του λαού και των εχθρών, ωστόσο, δεν είναι μια τακτική που παρατηρείται μόνο σήμερα στις χώρες που ζουν ακόμη το δικό τους Μεσαίωνα, όπως είναι η Συρία και η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η «Μηχανή του Χρόνου», οι αποκεφαλισμοί ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένοι ανάμεσα και στους Έλληνες, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά και κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου και αργότερα του Εμφυλίου.

«Ειδικά την περίοδο που οι «Βασιλείς των Ορέων», δηλαδή οι λήσταρχοι των βουνών, είχαν έντονη δράση στην περιφέρεια. Το ανελέητο κυνηγητό τους κατέληγε πάντα σε κομμένα κεφάλια», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Για το χρονικό των κομμένων κεφαλών υπάρχουν λίγα και αποσπασματικά στοιχεία. Η έκταση όμως του κανιβαλισμού ήταν τέτοια που ο ίδιος ο Αμερικάνος πρόξενος στην Ελλάδα, μετά από εικόνες που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ, με κομμένα γυναικεία κεφάλια, προέβη σε διάβημα.

 Η επίσημη ελληνική απάντηση ήταν : «Οι κομμένες κεφαλές και η δημόσια επίδειξή τους αποτελούν ελληνικό έθιμο!»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ