Νέο εμβόλιο δίνει ελπίδες για τον καρκίνο του μαστού

Ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού δίνει νέο εμβόλιο, μετά την πρώτη δοκιμή του που έγινε στις ΗΠΑ. Όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα, το εμβόλιο των ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, ενίσχυσε το ανοσοποιητικό των ασθενών με αποτέλεσμα αυτό να επιτίθεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα καρκινικά κύτταρα.  

Το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 14 ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο και έδειξε ότι επιβραδύνει την εξέλιξη της ασθένειας ακόμη και σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν το πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω του προχωρημένου σταδίου της νόσου και της έκθεσής τους στη χημειοθεραπεία.   Από τους 14 καρκινοπαθείς που έκαναν το εμβόλιο, οι μισοί δεν εμφάνισαν καμία επιδείνωση της νόσου ένα χρόνο μετά.

Τώρα οι επιστήμονες θα δοκιμάσουν το εμβόλιο σε ασθενείς που μόλις έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, επομένως διαθέτουν πιο ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.  

Η σχετική δημοσίευση για τα αποτελέσματα της δοκιμής του εμβολίου έγιναν στο περιοδικό κλινικών ερευνών στον καρκίνο «Clinical Cancer Research». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ