Η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Ιαπωνίας

Article featured image
Article featured image

Η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Ιαπωνίας, ονομάζεται Yamaguchi-gumi και διαθέτει τόσο επίσημη ιστοσελίδα όσο και δικό της τραγούδι.

 

Αλλά αν ελπίζετε ότι θα δείτε άγριους άντρες με τρελά τατουάζ, συγκλονιστικές μάχες με όπλα, αιματηρές μάχες με σπαθιά, και δάχτυλα να… κόβονται, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε.

Αρχικά, το site είναι λες και φτιάχτηκε το 1990 και κύριος σκοπός του είναι να χρησιμεύσει ως εργαλείο στρατολόγησης νέων μελών  καθώς βλέπει να συρρικνώνεται και η δημόσια στήριξη της να πέφτει.

Αρχικά, ο τότε αρχηγός της Yamaguchi-gumi το 1963, ίδρυσε μια ομάδα «αφιερωμένη στην εξάλειψη της κατάχρησης αμφεταμίνης».

 

Αργότερα βέβαια, αφοσιώθηκε στο κοινό έγκλημα. Πηγές προσκείμενες με την gumi, ανέφεραν πάντως, στην ιστοσελίδα vice.com ότι η Yamaguchi-gumi είναι στην πραγματικότητα μια… ανθρωπιστική οργάνωση.

Βετεράνος ντετέκτιβ της αστυνομίας, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, υποψιάζεται ότι η ιστοσελίδα μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι η Yamaguchi-gumi σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Η Ιαπωνία έχει 21 εγκληματικές ομάδες-τη Yakuza -όπου κάθε μια έχει το δικό τους εταιρικό λογότυπο, γραφείο, καθώς και επαγγελματικές κάρτες.

 



 

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομίας, από το 1992 έως το 2010, ο αριθμός των μελών και των «συνεργατών» της Yakuza παρέμεινε σταθερή σε περίπου 80.000 μέλη.

Για την ιστορία, η Yamaguchi-gumi, διαθέτει και δικό της τραγούδι.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ