Landscapes [of] PEOPLE [ομαδική 6 καλλιτεχνών]

Article featured image
Article featured image

To Lellos Art Point στη Λεμεσό παρουσιάζει από τις 12 του μήνα τη δουλειά έξι καλλιτεχνών οι οποίοι εστιάζουν το έργο τους στο ανθρώπινο σώμα ή /και στη φύση.

Στόχος των διοργανωτών είναι να κινήσουν την περιέργεια των θεατών έτσι ώστε να αναρωτηθούν για τη σχέση που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και στα τοπία της φύσης. Μπορεί το σώμα ενός ανθρώπου να γίνει αντιληπτό ως ένα τοπίο και το αντίστροφο; Η πολιτική οικολόγος Jane Bennet εξετάζει τη ζωτική δύναμη υλικών σχηματισμών όπως οι χωματερές, οι οποίες παράγουν ρεύματα χημικών ουσιών και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να ανατρέψουν τη χημεία του εγκεφάλου και τη διάθεση. Ο [ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής] Carl Jung έλεγε χαρακτηριστικά: «(...) το νερό είναι το συχνότερο σύμβολο του ασυνείδητου». Τα στοιχεία της φύσης αντανακλούν την ανθρώπινη ψυχή, κλείνοντας τα δύο σε έναν άρρηκτο δεσμό.

Στην εν λόγω δουλειά, ενώ η Μέλανη Χρίστου μας προτρέπει να δούμε τον κόσμο από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία με τα χιουμοριστικά και σουρεαλιστικά τοπία-ανθρώπων της, μέσα από αυτό το σύνολο έργων η Julie Μενελάου ανακαλύπτει τη ρευστότητα της γραμμής της και την ομοιότητα του χρώματος και σχήματος ανάμεσα στο ανθρώπινο και φυσικό στοιχείο. Ο Άριστος Χριστοφόρου μεταβάλλει τον ρεαλισμό αλλάζοντας την τυποποιημένη παλέτα της σάρκας, συλλαμβάνοντας την κίνηση σε μια στατική στιγμή, προκαλώντας μας να δούμε το σώμα με εντελώς άλλη ματιά. Η Martha Elisabeth Landa σχολιάζει την ψηφιοποίηση και την τεχνολογική επανάσταση που αλλάζει την ροή ολόκληρου του πλανήτη, και η Alessandra Desole μας οδηγεί σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης μέσα από τα πορτρέτα σωμάτων της. Η Κιάρα Timms εξετάζει την ψυχολογία των χρωμάτων, εστιάζοντας στο πώς επηρεάζει το μπλε χρώμα τους ανθρώπους που ζουν κοντά στη θάλασσα.

H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2015. Πληρ. 99836975.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ