Το γράμμα 9χρονης στο δάσκαλό της που αποκάλυψε ότι είναι γκέι

Article featured image
Article featured image

Ένας δάσκαλος στη Μεγάλη Βρετανία, τόλμησε να αποκαλύψει στους 9χρονους μαθητές του πως είναι ομοφυλόφιλος.

 

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, η αντίδρασή τους ήταν πολύ θετική.

Μάλιστα, μια μαθήτρια του έστειλε ένα γράμμα που τον έκανε να δακρύσει.    

«Αγαπητέ κ. Ρ

Παρότι είστε γκέι, πάντα θα σας συμπεριφέρομαι με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη πιστεύω για εσάς ό,τι πίστευα. Είστε υπέροχος δάσκαλος και αυτές είναι μερικές από τις λέξεις με τις οποίες θα σας περιέγραφα: υπέροχος, εκπληκτικός, φανταστικός, λαμπρός, τρομερός και θαρραλέος.

Ο λόγος που λέω θαρραλέος είναι γιατί μοιραστήκατε μαζί μας ένα προσωπικό μυστικό, κάτι που είναι πολύ γενναίο. Δεν χρειάζεται να φοβάστε γιατί ξέρω ότι όλοι στην τάξη αισθάνονται όπως εγώ».

Αυτά του έγραψε η εννιάχρονη μαθήτριά του, λίγες ημέρες μετά από την αποκάλυψη, στο πιο τρυφερό γράμμα υποστήριξης που έχει λάβει ποτέ ο συγκεκριμένος δάσκαλος, που έκανε τη μεγάλη ομολογία στους μαθητές του στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά του bullying στο σχολείο τους.

«Ρώτησα ποιοι είχαν ακούσει τη λέξη γκέι να χρησιμοποιείται σαν προσβολή. Σχεδόν όλα τα παιδιά σήκωσαν το χέρι τους. Μετά τους ρώτησα ποιος πίστευε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κακοί ή λάθος κατά κάποιο τρόπο και πάλι σχεδόν όλοι σήκωσαν το χέρι τους», είπε ο άνδρας στην ιστοσελίδα PinkNews. Αφού λοιπόν μίλησε με τον διευθυντή του, που ήταν πολύ υποστηρικτικός, αποφάσισε να ανακοινώσει στην τάξη ότι είναι γκέι.

«Η αντίδραση ήταν φανταστική. Υπήρχαν πολλά σοκαρισμένα βλέμματα και ανοιχτά στόματα, κάποιες βασικές ερωτήσεις, αλλά μετά από λίγα λεπτά προχωρήσαμε στο κανονικό μάθημα», λέει ο δάσκαλος. Λίγες ημέρες αργότερα, η εννιάχρονη μαθήτρια του έδωσε το γράμμα. «Δάκρυσα ενώ το διάβαζα. Όταν την ευχαρίστησα, είπε κάτι που κάποια άλλα παιδιά είχαν αναφέρει κατά τη διάρκεια του μαθήματος: είναι απλά η ζωή σας», διηγείται ο δάσκαλος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ