Κάμερες στις στολές των αστυνομικών ζητά ο Ομπάμα

Article featured image
Article featured image

O Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την εκταμίευση 263 εκατομμυρίων δολαρίων, για την εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Φέργκιουσον, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την περιοχή.

 

Ειδικότερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαζί με τις τοπικές αρχές θα χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επιτρέψει τον εξοπλισμό των αστυνομικών με 50.000 ενσωματωμένες κάμερες, που θα ενσωματώνονται στη στολή τους- θα κρέμονται από το λαιμό ή θα τοποθετούνται στο πουκάμισο της στολής τους ή ακόμα και στα γυαλιά τους.

Οι μικροσκοπικές αυτές κάμερες χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στο Λόρελ, στο Μέριλαντ (ανατολικά). Επίσης χρησιμοποιούνται πιλοτικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.


Τα στιγμιότυπα που καταγράφουν που δεν χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ερευνών πρέπει να καταστραφούν έπειτα από 90 ημέρες.


Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συστήσει μια ειδική ομάδα που θα μελετήσει την αστυνόμευση του 21ου αιώνα και της οποίας θα προεδρεύει ο αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Τσαρλς Ράμσεϊ και η Λόρι Ρόμπινσον, μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον που είχε διατελέσει υφυπουργός Δικαιοσύνης.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ