Το αρχοντικό του «Μόνος στο Σπίτι» σήμερα

Article featured image
Article featured image

Άπειρα είναι τα δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς και απεικονίζουν τον τότε μικρούλη Μακόλει Κάλκιν με θέμα «πως μοιάζει τώρα που μεγάλωσε».Πότε όμως έχουμε ξαναδεί το νεοκλασικό του 1920, όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία με θέμα το «πως μοιάζει σήμερα»;

Το εντυπωσιακό αρχοντικό βρίσκεται στην περιοχή Νορθ Σορ του Σικάγο και όπως όλοι θυμούνται από την ταινία, το εσωτερικό του θύμιζε ένα κλασικό αμερικανικό σπίτι. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνια, μια σοφίτα, ένα διπλό γκαράζ και ένα θερμοκήπιο.

Πριν τέσσερα χρόνια, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το πουλήσουν. Ζητώντας 2,4 εκατομμύρια ευρώ η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκαν να βρουν αγοραστή, παρόλο που λόγω της ταινίας το σπίτι αποτελούσε τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Τελικά, ύστερα από ένα χρόνο και κάνοντας μια γενναία υποχώρηση στο ποσό που ζητούσαν, κατάφεραν να το πουλήσουν αντί 1,58 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, πριν το πουλήσουν, του έκαναν μια ριζική ανακαίνιση, κάνοντάς το να μη θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας από την ταινία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ