Το ρούβλι καταρρέει, όχι όμως η βότκα

Το ρούβλι και η ρωσική οικονομία καταρρέουν, η βότκα όμως χρειάζεται, να πίνει ο κόσμος να παίρνει τα φαρμάκια κάτω.Κάτι τέτοιο ίσως να σκέφτηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσει η άνοδος στην τιμή του δημοφιλούς ρωσικού ποτού.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι υψηλές τιμές της βότκας ενθαρρύνουν την παράνομη παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, η κατανάλωση των οποίων ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από ό,τι αυτή των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζονται, συσκευάζονται και πωλούνται νόμιμα.

«Νομίζω ότι οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα όφειλαν να το εξετάσουν», σημείωσε ο Πούτιν, ο οποίος κατα τ' άλλα είναι γνωστός για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με μια μελέτη από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια, το 25% των Ρώσων ανδρών πεθαίνει πριν φτάσει τα 55 χρόνια ζωής, εν μέρει εξαιτίας της αγάπης τους για το αλκοόλ και κυρίως για τη βότκα.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 1998, όταν η Μόσχα υποχρεώθηκε να υποτιμήσει το ρούβλι και να κηρύξει στάση πληρωμών.


Σχετικα

«Πότε μου δεν πίστευα πως θα χρειαζόμουν 40 λεπτά από Στρόβολο για κέντρο»

Η πλατεία Συντάγματος στη Λεμεσό, μόλις άνοιξε

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί στη Λευκωσία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Ένας Κύπριος δίνει σε Αμερικανούς να δοκιμάσουν ελληνικά σνακ

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αλλάξεις τράπεζα;

Έγινε κι αυτό σε σχολείο στην Κύπρο