Και τον χειμώνα... πάλι Ελλάδα πάμε [το CNN μας δίνει 6 καλούς λόγους]

Τους χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας αναδεικνύει σε ρεπορτάζ του το CNN, αφού όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν μαγευτικές τοποθεσίες τις οποίες μπορεί να επισκεφτεί κάποιος.

 

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται 6 χειμερινοί προορισμοί, οι οποίοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά.

Πρώτος προορισμός είναι τα Ζαγοροχώρια, «ένας κρυμμένος θησαυρός στα ορεινά της Ηπείρου». Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει γραφικούς δρόμους, παραδοσιακά γεφύρια και πολλούς ξενώνες.

Από την λίστα δε λείπει η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της βορείου Ελλάδος, στο οποίο κάποιος μπορεί να δει αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία με μεγάλο ενδιαφέρον. «Υπάρχουν επίσης φανταχτερά μπαρ και πολλά εστιατόρια» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

 Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης την Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες είναι το Πήλιο, αφού στην εν λόγω τοποθεσία «υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χιονοδρομικές πίστες με πανοραμική θέα και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας».

Στη λίστα «παίζει» και η Ευρυτανία, με παραδοσιακά χωριά, εντυπωσιακά φαράγγια, πολύ «πράσινο» και αρκετά μοναστήρια.

Αναφορά γίνεται και στη Μάνη. «Στη Μάνη βρίσκονται περισσότερα από 96 παραδοσιακά χωριά, πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες» τονίζει το CNN και συμπληρώνει με την ατάκα «το σκηνικό είναι εντυπωσιακό» (βλέπε κεντρική φωτογραφία).

Το ρεπορτάζ κλείνει με αναφορά στη Μονεμβασιά. Στο μέρος που υπάρχουν καλό-διατηρημένα βυζαντινά κάστρα. Βρίσκεται στη Πελοπόννησο και ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να δει παραδοσιακές εκκλησίες και καλντερίμια.

 Γραφικό γεφύρι στα Ζαγοροχώρια


Πηγή: CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ