15.000 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο χιονισμένο… χάος των Γαλλικών Άλπεων

Όσοι σκιέρ και εκδρομείς ξεκίνησαν για να μεταβούν σε θέρετρα των Γαλλικών Άλπεων το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκαν κυριολεκτικά αντιμέτωποι με το χάος.

Τουλάχιστον 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού.

 

Σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας, χιλιάδες άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε καταλύματα στο βουνό ή σε αεροδρόμια εξαιτίας του χιονιού.

Οι εγκλωβισμένοι τουρίστες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, αφού σε τέτοια μετατράπηκαν 12 χώροι σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας: στην Άλμπερτβιλ, στο Σαμπερί, στο Μουτιέ και στο Μπουρ Σεν Μορίς.

Περίπου 2.063 άτομα - οι περισσότεροι Βρετανοί - παρέμειναν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί. Οι μισοί από αυτούς αναμένεται να μεταφερθούν σε προσωρινό καταφύγιο στην Αιξ-λε-Μπαιν, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της Μαρλιόζ.

Στην Αιξ-λε-Μπαιν, περισσότεροι από 120 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και τους φροντίζουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ένας 27χρονος σκοτώθηκε το μεσημέρι σε δρόμο κοντά στο Σαμπερί όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε εξαιτίας του χιονιού και βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 200 μέτρων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ