Η Λεμεσός επιστρέφει στη θάλασσα

Article featured image
Article featured image

Παρατηρώντας παλιές φωτογραφίες από την παραλία της Λεμεσού, πριν ακόμη κτιστεί η Επίχωση, από τις συχνότερες εικόνες που θα αντικρίσει κανείς είναι οι μακρόστενες, ξύλινες και παράλληλες αποβάθρες με τις παραδοσιακές «μαούνες» που έδεναν πάνω τους και μετέφεραν κόσμο και αγαθά στα μεγάλα πλοία που βρίσκονταν αγκυροβολημένα πιο μέσα.



Οι ξύλινες αποβάθρες έχουν πρόσφατα επιστρέψει στην κεντρικότερη παραλία της πόλης. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πλέον «Πολυλειτουργικού, Παραθαλάσσιου Πάρκου» η Λεμεσός επιστρέφει στο νερό και στην ιστορία της.

Τα νέα ξύλινα κατασκευάσματα που κοσμούν τον Μόλο βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους, με μερικά από αυτά να φιλοξενούν ήδη κόσμο για βόλτα, ψάρεμα και φωτογραφίσεις με γαλάζιο φόντο.

Η πλήρης αποπεράτωση του έργου τοποθετείται στα τέλη Ιανουαρίου, μιας και υπήρξαν κάποιες δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Έχουν ήδη αποπερατωθεί πλήρως οι δυο κάθετες απόβαθρες, η μια ημικυκλική και το μεγάλωμα πλάτωμα.

Απομένει η αποπεράτωση της ανατολικής ημικυκλικής αποβάθρας καθώς και μίας ακόμη σε δυτικό σημείο του πάρκου, στην οποία θα δέσει και θα μετατραπεί σε μουσειακό έκθεμα το ψαροκάικο Λάμπουσα.

 

Και λίγο ρετρό:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ