17η Δημοπρασία Οίκου Ψαθάρης [σήμερα]

Article featured image
Article featured image

Με 120 επιλεγμένα έργα Κυπρίων, Ελλαδιτών και ξένων καλλιτεχνών ο «Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης ΛΤΔ» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου τη 17η κατά σειρά δημοπρασία του στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία. Η δημοπρασία ξεκινά στις 19.00.

Μεταξύ των έργων της δημοπρασίας είναι: «Εκκλησία φάντασμα» του Γεώργιου Πολ Γεωργίου. Το έργο εικονίζεται στη σελ. 109 του καταλόγου Γεώργιος Πολυβίου Γεωργίου της Νίκης Λοιζίδου και στο κατάλογο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη. Επίσης δύο έργα του Χριστόφορου Σάββα «Γυναίκες που πλένουν στο πηγάδι» και «Νεκρό πουλί σε κόκκινο» που εικονίζονται στο κατάλογο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΒΒΑ. Το έργο «Λάπηθος» του Αδαμάντιου Διαμαντή, είναι της δεκαετίας 1930, ενώ οι «Εργασίες στο περιβόλι», του Μιχαήλ Χρ. Κάσιαλου έχει αγοράσει ο σημερινός ιδιοκτήτης το 1972 από το ατελιέ του καλλιτέχνη. Το «Βάζο με λουλούδια και κομπολόι» του Σολωμού Φραγκουλίδη, η «Ελληνική παραλία» του Μιχάλη Οικονόμου, είναι επίσης μερικά από τα έργα που θα δημοπρατηθούν σε λίγες ώρες.

Ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον προκαλεί το έργο «Ο θνήσκων Αχιλλέας» του γερμανού γλύπτη Ernst Gustav Herter. Το έργο έφερε στην Κύπρο τη δεκετία 1950 ο Αιγύπτιος έμπορας Σαούλης.

Επίσης στη δημοπρασία θα δοθούν και 5 έργα του Ιωάννη Κισσονέργη (ανάμεσά τους 4 ελαιογραφίες και 1 υδατογραφία). «Η γέννηση της Αφροδίτης», «Καρπασιτοπούλα με αδράχτι», «Ακτή Καρπασίας», «Ανδρέας ο Πρωτόκλητος», «Παλιά Λευκωσία».

Όλα τα έργα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.psatharis-auctions.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ