«Τα 39 Σκαλοπάτια» στο θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ανεβάζει, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή, «Τα 39 Σκαλοπάτια», μία κατασκοπική κωμωδία με στοιχεία θρίλερ.

 

Πρόκειται για τη διασκευασμένη εκδοχή του μυθιστορήματος του συγγραφέα Τζον Μπιούκαν και της κινηματογραφικής ταινίας του Άλφρεντ Χίτσοκ. Η θεατρική του διασκευή έγινε από τον Πάτρικ Μπάρλοου.

Σε μία αίθουσα θεάτρου ο Ρίτσαρντ Χάνυ γνωρίζει τη γοητευτική Αναμπέλα Σμιτ την οποία καταδιώκουν μυστικοί πράκτορες. Θέλοντας να τη βοηθήσει τη φιλοξενεί στο διαμέρισμα του αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας δολοφονείται και ο ίδιος κατηγορείται για το φόνο της. Τρομοκρατημένος το σκάει για να λύσει το μυστήριο και να αποδείξει την αθωότητά του.

Το μυθιστόρημα αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος χαρακτήρων και η κινηματογραφική του μεταφορά από ένα σημαντικό αριθμό ηθοποιών. Η θεατρική αυτή διασκευή χρησιμοποιεί μόνο τέσσερεις ηθοποιούς για να υποδυθούν όλους τους ρόλους -συνολικά εκατόν τριάντα εννέα!- είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε αντικείμενα.Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά

Μουσική: Λευτέρης Μουμτζής

Φωτισμοί: Egor Dubensky

Οπτική Επικοινωνία: Rock Τhe Dog

Ηθοποιοί: Χριστόδουλος Μαρτάς, Μαρίνα Αργυρίδου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Δημήτρης ΔημητρίουΗ επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή (5/12).

Τακτικές παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.30.

Εισιτήρια €15 & €10

Κρατήσεις: 22818999 & 99621845


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ