Οι θρυλικές φωτογραφίες του Στιβ Μακ Κουίν και της γυναίκας του

Article featured image
Article featured image

Ήταν ένας από τους πιο ποθητούς άντρες του παγκόσμιου κινηματογράφου και δεν δίσταζε να κάνει τις θαυμάστριές του να κλαίνε, φωτογραφιζόμενος ξανά και ξανά αγκαλιά με τη γυναίκα του Νιλ, σε στιγμιότυπα που έδειχναν πόσο παθιασμένα ερωτευμένοι ήταν.

 

Το 1963, όταν η ιδέα της υπερέκθεσης και κυρίως της παρουσίασης αυστηρά προσωπικών στιγμών, ακόμη και μέσα στο σπίτι των σταρ, ήταν κάτι το αδιανόητο. Οχι για τον Στιβ και την επίσης ηθοποιό και τραγουδίστρια τότε σύζυγό του Νιλ Ανταμς.

Με μαγιό, ημίγυμνοι, με κάθε τρόπο αγκαλιάζονταν, έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο, μοιράζονταν την μπανιέρα-πισίνα τους μπροστά στον φακό.

Οι φωτογραφίες σκανδάλισαν το κοινό της εποχής, με τον σαρκικό πόθο, την επιθυμία για τον άλλο να ξεχειλίζουν από τις εικόνες, που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό Life.

Xρόνια μετά, η ίδια η Νιλ και ο Τσαντ, ο γιος που απέκτησε με τον Στιβ Μακ Κουίν, αποκάλυψαν πως η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.  Ο πανέμορφος σταρ έκανε  παράνομη σχέση μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο του και δεν σταμάτησε να ερωτοτροπεί ποτέ. «Δεν έκρυβε ποτέ τις παράνομες σχέσεις του», αναφέρει η ίδια η Νιλ σε ντοκιμαντέρ. «Και αποφάσισα ότι θα πρέπει να ζήσω με αυτό. Ο ίδιος μου είχε πει: γιατί πρέπει να εργαστώ τόσο σκληρά για την αγάπη στο σπίτι όταν είναι δωρεάν οπουδήποτε αλλού;».

«Ξέραμε ότι αγαπούσε τις γυναίκες και τον αγαπούσαν κι αυτές», λέει χαμογελώντας πονηρά ο Τσαντ.

«Έπεφταν πάνω του συνεχώς, ακόμη και μπροστά στη Νιλ».

Όμως οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαζαν για τη Νιλ. Γινόταν ζηλιάρης και βίαιος μαζί της και όταν πίστεψε ότι η Νιλ έχει εξωσυζυγική σχέση την απείλησε με όπλο στο κεφάλι για να το παραδεχτεί.

Μάλιστα, όταν παραδέχτηκε ότι είχε ένα ειδύλλιο με τον ηθοποιό Μαξιμίλιαν Σελ, ο Μακ Κουίν την ξυλοκόπησε και λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν η Νιλ του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος, την υποχρέωσε να πετάξει στο Λονδίνο για να κάνει άμβλωση, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι ήταν ο πατέρας. Το ζευγάρι χώρισε το 1971.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ