Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Λάρνακας

Article featured image
Article featured image

Άσκηση εκκένωσης του αεροδρομίου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σήμερα με στόχο τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



Η άσκηση έγινε από την Hermes Airports σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το σενάριο της άσκησης «προέβλεπε τη λήψη διπλής τηλεφωνικής απειλής για εκδήλωση βομβιστικού κτυπήματος, τόσο εναντίον αεροσκάφους το οποίο βρισκόταν σε πορεία προετοιμασίας για απογείωση, όσο και εναντίον των κτιριακών εγκαταστάσεων του αερολιμένα Λάρνακας».

Βάσει του σεναρίου, οι τηλεφωνικές απειλές επαληθεύονται και σημειώνεται εκπυρσοκρότηση εκρηκτικού μηχανισμού, στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

«Το γεγονός  προκαλεί την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών του κράτους και του αεροδρομίου, οι οποίες αναλαμβάνουν άμεσα τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης και το συντονισμό των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας και των σωμάτων διάσωσης. Άμεσα δίνονται οδηγίες για κατάσβεση μικρής έκτασης πυρκαγιάς η οποία εκδηλώνεται στο χώρο των αναχωρήσεων, τον απεγκλωβισμό πολιτών αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ