Ζητά τράμ ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Κώστας Κόρτας, δήλωσε πως η μη ένταξη της περιοχής του Δήμου Αγλαντζιάς στο προτεινόμενο δίκτυο Τραμ, θα αποκόψει την σύνδεση των ανατολικών περιοχών της Λευκωσίας με σημαντικούς καθημερινούς προορισμούς.

 

Η γεωγραφική θέση του Δήμου αποτελεί σταυροδρόμι στη διακίνηση σημαντικού αριθμού πολιτών σε καθημερινή βάση αφού στην περιφέρεια του βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου,  η δύναμη του οποίου αναμένεται ν ’ανέλθει στις 15.000 φοιτητών και πέραν αυτών ανάλογος αριθμός ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.

«Η Αγλαντζιά και ιδιαίτερα η περιοχή του Πανεπιστημίου αποτελούν τον ενδιάμεσο συνδετικό σταθμό που ενώνει τις ανατολικές περιοχές της ευρύτερης Λευκωσίας με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημαντικές κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αγλαντζιά και γειτονικούς Δήμους, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά ενώνει οδικά όλα αυτά με τις άλλες επαρχίες» σημείωσε ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Ο κ. Κόρτας είπε ότι η μελέτη στηρίζεται κυρίως στη χρήση του λεωφορείου σήμερα και είναι φυσικό να είναι χαμηλή η χρήση λεωφορείου αφού δεν υπάρχει κατάλληλο – σύγχρονο οδικό δίκτυο, ώστε να δημιουργηθούν σωστές υποδομές για λεωφορεία (π.χ. στάσεις και πεζοδρόμια) ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι φοιτητές και να αποτρέπει τη χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι δεν είναι μόνο με ψυχρούς αριθμούς που θα πετύχουμε τους στόχους, αλλά και με επενδύσεις εκεί που υπάρχει το υλικό και η δυνατότητα διαμόρφωσης συμπεριφορών βιώσιμης κινητικότητας, υποδεικνύοντας ότι το τραμ είναι μέσο το οποίο χρησιμοποιείται απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα, χωρίς προκαταλήψεις (νέους, φοιτητές, ηλικιωμένους, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς κ.ά) σε αντίθεση με άλλα μέσα διακίνησης και κυρίως το λεωφορείο.

Ανέφερε τέλος ότι ενδεχόμενη διάνοιξη του δρόμου που συνδέει τη Λευκωσία με το δρόμο της Αθηένου και τις άλλες κοινότητες, θα προσδώσει περισσότερες δυνατότητες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ