Βιβλιομουρμούρα #3: Ο Φαροφύλακας, Camilla Lackberg

Article featured image
Article featured image

Με το καινούργιο της βιβλίο «Ο Φαροφύλακας» η Camilla Lackberg μας συγκλονίζει ακόμη μια φορά, ταξιδεύοντας μας στα σκοτεινά μονοπάτια του φόνου και κάνοντας μας να ζήσουμε στιγμές αγωνίας και φόβου.



Γράφει η Μαρία Πιριπίτση



Η νέα περιπέτεια του ντετέκτιβ Πάτρικ και της Ερίκα, του alter-ego της συγγραφέως, αναστατώνει ξανά.

Ο Πάτρικ με την ομάδα του καλείται να εξιχνιάσει ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα που συγκλονίζει τη τοπική κοινωνία της Φιελμπάκα.

Η πλοκή σκοτεινή και το έγκλημα φαινομενικά ανεξιχνίαστο.

Όλα γύρω παγωμένα και «ψυχρά», όπως συμβαίνει πάντα στα σουηδικά αστυνομικά μυθιστορήματα, με τον ορίζοντα να απλώνει γύρω σου ένα ατελείωτο γκρίζο και με τον ήλιο να αχνοφέγγει που και που, σαν να περνά από τις χαραμάδες του ορίζοντα.

Το έγκλημα περιγράφεται με μοναδικό , πρωτότυπο, και γλαφυρό τρόπο και μένει αξέχαστο στο μυαλό του αναγνώστη.

Ακόμα και να προσπαθήσετε, δεν θα μπορέσετε να προβλέψετε την πλοκή και την εξέλιξη του έργου το οποίο πραγματικά θα σας απογειώσει.

Η δράση μεταξύ των αστυνομικών αρχών και των ηρώων που ζουν στη μικρή πόλη εκτυλίσσεται με ένα παιχνιδιάρικο, ρεαλιστικό και απολύτως καθηλωτικό  τρόπο.

Κάθε σελίδα του σε ταξιδεύει και σε κάνει να νιώθεις λες και είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής.

Νιώθεις έντονα την αγωνία και την ανησυχία μέχρι και το τέλος για το ποιος μπορεί να είναι ο δράστης.

Σε εκπλήσσει το πώς ο δράστης φτάνει στο φόνο και σε αναστατώνουν ίσως και να σε εξοργίσουν τα κίνητρα που οδηγούν στην δολοφονία..

Όπως πάντα, η συγραφέας δεν σταματά να μας θυμίζει ότι ο κάθε φόνος έχει το κίνητρο του και κάθε οικογένεια έχει τα μυστικά της.

Κυρίαρχο ρόλο στις ιστορίες της Lackberg διαδραματίζει το οικογενειακό περιβάλλον των ηρώων της και οι διαπροσωπικές σχέσεις που αυτοί αναπτύσσουν.

Καθηλωτικό και ταυτόχρονα απογειωτικό. μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, όπως φυσικά κάνει με όλα της τα βιβλία.

Προσωπική μου άποψη, αυτό είναι από τα καλύτερα της. Η πλοκή θα σας συναρπάσει και οι ήρωές της θα σας συγκινήσουν.

Για να μπορέσετε να γνωρίσετε και να κατανοήσετε  όμως καλύτερα τους ήρωες  της συγγραφέως εισηγούμαι  όπως ξεκινήσετε την ανάγνωση σας από τα πρώτα της βιβλία και συγκεκριμένα από την «Παγωμένη Πριγκίπισσα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ