Πλοίο μεγαθήριο μαζεύει από τη θάλασσα το διαστημόπλοιο Orion

Article featured image
Article featured image

Ήταν μια δοκιμαστική αποστολή που γοήτευσε ολόκληρη την υφήλιο.

 

Η έναρξη του ταξιδιού του ήταν άκρως εντυπωσιακή, το ίδιο το ταξίδι 4,5 ωρών, εξίσου συναρπαστικό και ενδιαφέρον και η κατάληξη της αποστολής του στη... θάλασσα θεματική. Όπως και η περισυλλογή του.

Ο λόγος για το Orion, που κατέληξε από το αχανές Διάστημα στον Ειρηνικό Ωκεανό και περισυνελέγη από το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού Anchorage.

Ο συντονισμός της ομάδας του αμερικανικού Ναυτικού και αυτής της NASA αποδείχθηκε εξαιρετικός και έτσι το διαστημόπλοιο ανασύρθηκε με απόλυτη επιτυχία έξω από το νερό. Και κάπως έτσι το Orion (το οποίο κάποια μέρα στο μέλλον θα μεταφέρει αστροναύτες σε κάποιον αστεροειδή και στον Αρη) πήρε τον δρόμο της επιστροφής του προς τη βάση του.

Η επιτυχής ανάκτηση του Orion, το οποίο είχε εκτοξευθεί στις 5 Δεκεμβρίου για μια δοκιμαστική πτήση, είναι ουσιαστικά η πέμπτη ανάκτηση που γίνεται από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, με τη διαφορά ότι οι προηγούμενες έγιναν με... μακέτες.

Το Οrion εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα για ένα σύντομο ταξίδι σε ύψος 3.600 μιλίων από τη Γη (15 φορές πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), σε μία πτήση δύο τροχιών, με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσον τα κύρια συστήματά του είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αποστολών στο βαθύ Διάστημα.

Αφού έκανε τον γύρο της Γης δυο φορές μέσα σε 4,5 ώρες, έκανε μια θεαματική είσοδο στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα που άγγιζε τα 20.000 μίλια και προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ